(Kiitos Phoronix-lukijalle Luuk van der Duimille tästä vieraspostauksesta, joka esitteli hänen kokemuksensa äskettäisestä Linux-versiosta, johon sisältyi Streacom DB4-tuulettimeton PC-kotelo.)

Streacom DB4 vesistössä

Pitkäaikainen Phoronix-lukija, jolla on erinomainen pitkäkestoinen muisti, saattaa muistaa oudon artikkelin elokuulta 2017 passiivisesti jäähdytetyn tietokoneen ostamisesta. Se kertoo tarinan kuluttajasta, joka päätti ostaa melko kapean, tuuletmattoman ja siksi passiivisesti jäähdytetyn tietokoneen.

No, se oli minun tietokoneeni neljä ja puoli vuotta. Vaikka artikkelissa kuvattu I7-7700T on palvellut minua hyvin. Alkoi vähän näkyä ikää. Varsinkin viime aikoina se käynnistyy joskus spontaanisti uudelleen. Se tekee niin hyvin harvoin, ilman ennakkovaroitusta ja näennäisesti provosoimatta. Se on hieman häiritsevää.

Kun kirjoitin artikkelin vuonna 2017, olin myös oppinut Streacom DB4 DB4, kaikista tietokonekoteloista, jotka mahdollistavat niiden sisäpuolen passiivisen jäähdytyksen, on siitä lähtien aina ollut minulle saavuttamaton rakkaus: upea, jännittävä, eksklusiivinen ja hän tietää sen.

Jotkut ihmiset ovat käytännöllisiä ja etsivät juuri niin sopivan, paljon saavutettavissa olevan heiton ja rauhan sen kanssa. Minäkin pystyn, mutta vaikka voin tukahduttaa, en voi unohtaa-ja jos unohdan, jää jäljelle jäänyt tunne, outo muisto jostain väärästä. Jotkut asiat tai olennot vain kulkevat omalla tavallaan aivoissani. Tarvitsematta koskaan avaimia tai suostumusta he kytkeytyvät satunnaisesti johonkin tunnelohkoon ohjatakseen minut ikuisesti eroon vapaan tahdon käsitteestä-kunnes ehkä jonain päivänä he itse kyllästyvät. Saattaa myös olla, että olen pahimman tyyppinen romantikko ja rakastuin Streacoms DB4:ään.

*Kauneimmat asiat näyttävät siltä, ​​miltä ne näyttävät sen vuoksi, mitä ne ovat.*

Streacom DB4 on poikkeuksellinen ja silmiinpistävä tietokonekotelo. Sen suunnittelun ohjaavana periaatteena näyttää olevan se, että eleganssi on seurausta hyödyllisyyden integroimisesta sen muotoon. Epäilen, että teollisilla muotoilijoilla on termi tälle periaatteelle. Ehkä sitä kutsutaan”toiminnalliseksi eleganssiksi”tai joksikin muuksi tarttuvaksi. Sillä ei oikeastaan ​​ole väliä, millä nimellä sitä kutsutaan. Se kannatti. DB4 on kaunis.

Streacom DB4

DB4 on pohjimmiltaan tuulettimeton mini-ITX-kotelo, kuutio-no, melkein kuin sen mitat ovat 260 x 260 x 270 mm. on ~10,24 x ~10,24 x ~10,63 tuumaa. Sen neljä sivupaneelia on valmistettu paksusta, suulakepuristetusta, CNC-työstetystä alumiinista (tai alumiinista, jos haluat). Nämä paneelit toimivat sekä seininä että lämpöpattereina. Paneeleissa on ulokkeita, jotka paneelia sen pintaa pitkin ylhäältä alaspäin katsottuna muistuttavat jonkin verran isojen kirjainten riviä”T T T”. Nämä muodot lisäävät paljon pinta-alaa, jota tarvitaan lämmön säteilemiseksi helpommin, mutta muodostavat myös puoliavoimia putkia, joiden avulla luonnollista konvektiota voi tapahtua, mikä edesauttaa sen jäähtymistä entisestään paneelin lämmetessä. Streacomin mukaan se tukee enintään 65 W:n suorittimia yhdessä paneelissa ja CPU:ita, joiden teho on enintään 105 W TDP, kun käytetään LH6-sarjaa. Kotelo tukee erillisen näytönohjaimen käyttöä GPU-jäähdytyssarjan kanssa, joka tukee 65 W TDP-kortteja. Se painaa 7,5 kiloa (n. 16,53 paunaa), siihen mahtuu enintään 5 x 3,5″tai 12 x 2,5″asemat (tai molempien yhdistelmä).

Categories: IT Info