Kuka olisi uskonut, että MediaTek, matalan ja keskitason älypuhelimien piirisarjoja valmistava, yllättäisi Qualcommin kaltaiset kovaääniset Dimensity 9000:lla ? Tämän lippulaivan SoC:n laajuus on niin suuri, että uudet vertailuarvot osoittavat, että se on lähellä A15 Bionicin suorituskykyä ja siitä tulee tällä hetkellä maailman toiseksi nopein älypuhelinpiirisarja.

Dimensity 9000 Beats Snapdragon 8 Gen 1 , Exynos 2200 yhden ja moniytimisissä tuloksissa

Niin vaikea kuin uskoakaan, Ice Universe-vinkki on julkaissut Geekbench 5:n yksi-ja moniytimistuloksia huippuluokan älypuhelinten piirisarjoista. Snapdragon 888, Snapdragon 8 Gen 1 ja Exynos 2200 eivät onnistu saamaan parempaa Dimensity 9000:sta, ja tämä kipeästi kaivattu kilpailu merkitsee vain sitä, että Qualcommin ja Samsungin kaltaiset yritykset pyrkivät parantamaan piirisarjojaan tulevalla mallistolla.

iPhone 14 jättää näytön sisäisen kosketustunnuksen pois. 120 Hz ProMotion on rajoitettu”Pro”-malleihin

Pistetuloksiin mennessä Dimensity 9000 saa yhden ytimen pistemääräksi 1278 ja moniytiminen tulos 4410. Vertailun vuoksi, se on ensimmäinen Android-älypuhelinpiirisarja, joka rikkoi 4000 pisteen rajan Geekbench 5:ssä. Valitettavasti niin vaikuttavia kuin nämä tulokset ovatkin, SoC ei päihitä A15 Bionicia, joka saa pisteet 1750 ja 4885 vastaavissa luokissa. Tämä voi tarkoittaa vain sitä, että kun Apple julkistaa A16 Bionicin, se voi olla ensimmäinen mobiilipiirisarja, joka ylittää Geekbench 5:n 6000 moniytimisen pisteet.

Meillä on kuitenkin vielä kysymyksiä. Esimerkiksi mitä älypuhelinta testattiin Dimensity 9000:n kanssa ja mikä oli sen tehotehokkuus? Kulutiko se enemmän vai vähemmän virtaa kuin kilpailevat piirisarjat? Nämä näkökohdat on otettava huomioon, koska loppujen lopuksi Dimensity 9000 löytyy älypuhelimesta, ei kiinteästä tietokoneesta. Sen tehokkuus on yhtä tärkeä kuin sen suorituskyky, ja jos se kaasuttaa kovassa työkuormissa, se voi toimia huonommin kuin Snapdragon 8 Gen 1 ja Exynos 2200.

Luonnollisesti odotamme lisää tuloksia. kaupallisista puhelimista ja anna sitten tuomiomme. Oletko tällä hetkellä vaikuttunut siitä, mitä Dimensity 9000 tuo pöytään? Kerro meille kommenteissa.

Uutislähde: Jääuniversumi

a>