Maailmanmarkkinoiden suurkuluttajana Kiina on jättimarkkina, jolla jokainen brändi haluaa kilpailla. Tässä suhteessa Apple ei ole poikkeus. Äskettäin Apple julkaisi taloudellisen raporttinsa vuoden 2021 toiselta neljännekseltä. Tämä taloudellinen raportti osoittaa, että Applen kasvuvauhti on maailmanmarkkinoiden nopein. Kiitos sen lähes 100 miljardin yuanin (15,4 miljardin dollarin) liikevaihdosta, jonka se sai Kiinan markkinoilta. Applen Kiinan markkinoiden saavutusten vuoksi Applen toimitusjohtaja Tim Cook sanoi:”Tämä on meidän vahvimmat markkinat”ja”Olemme ylpeitä tästä.”

Juuri toisella vuosineljänneksellä useat Applen tuotelinjat saavuttivat kaksinumeroisen kasvun edellisvuoteen verrattuna. Cook sanoi, että Kiinan markkinoilla monet kiinalaiset kuluttajat ovat saaneet vahvan vastauksen iPhone 12-sarjaan. Huawein kiellon ja sen kyvyttömyyden vuoksi valmistaa monia älypuhelimia Applella on jonkin verran etua Kiinassa.

Applen talousraportin mukaan vuoden 2021 kolmannella tilikaudella (huhti-kesäkuu) Applen liikevaihto Kiina nousi 14,76 miljardiin dollariin, mikä on 58%enemmän kuin vuotta aiemmin. Cook sanoi, että monet uudet kiinalaiset käyttäjät ovat alkaneet ostaa Applen tuotteita. Esimerkiksi ensimmäisellä neljänneksellä kaksi kolmasosaa kiinalaisista Mac-ja iPad-käyttäjistä oli uusia käyttäjiä ja 85% kiinalaisista Apple Watch-käyttäjistä oli uusia käyttäjiä.

Nämä esitykset saivat Tim Cookin pitämään Kiinan markkinoita Applen vahvimmat markkinat. Nauttivatko kiinalaiset asiakkaat kuitenkin Applen”vahvimmista markkinoista”?

Applen palvelusuunnitelma Kiinassa pahenee

Vaikka kiinalaiset kuluttajat tuovat satoja miljoonia dollareita tuloja Applelle Kiinan markkinat eivät saa”parasta”Applelta. Esimerkiksi Apple ilmoitti äskettäin virallisesti kiinalaisille valtuutetuille palveluntarjoajille 30. heinäkuuta 2020, että se ei enää korvaa vaurioituneita AirPods-kuulokkeita asiakkaille. Sen sijaan AirPods-kuulokkeet on palautettava korjauskeskukseen (RC) jatkotarkastusta varten.

Eikä siinä kaikki, myös kiinalaisten asiakkaiden AppleCare+-palvelusuunnitelmassa on negatiivinen muutos. Entiset kahden vuoden lisälaitetakuut ja ohjelmistotukipalvelut eivät ole enää saatavilla.

Apple ei ainoastaan ​​kohdista Kiinan markkinoita myynninjälkeisiin politiikkoihin, vaan pitää kiinni Kiinasta myös muilla alueilla. Äskettäin jotkut netizenit huomasivat, että Siri jättää Kiinan automaattisesti huomiotta. Se tekee tämän automaattisessa lähetysprojektissa, jossa vastataan olympiakultaa koskevan luettelon kysymyksiin. Siri mainitsee vain Japanin, Yhdysvallat ja Venäjän. Tämän jälkeen Applen asiakaspalvelu vastasi, ettei se lähettänyt Kiinaa, koska sillä oli sama määrä kultamitalia kuin muissa maissa. Tämä selitys on parhaimmillaan vitsi.

Markkinoilla, joita Tim Cook pitää Applen vahvimpina markkinoina, kiinalaisten kohtelu on erittäin heikkoa.

Lähde/VIA:

Categories: IT Info