Ensimmäisen macOS Ventura beta kehittäjien käsissä, varhaiset käyttäjät huomaavat edelleen pienempiä muutoksia Applen Mac-käyttöjärjestelmän uudessa versiossa. Alla on joitain merkittävimmistä eroista, jotka ovat sittemmin tulleet julkisuuteen maanantain jälkeen.

Share Sheet Popover

Ensimmäisessä kehittäjäbeetaversiossa macOS 13, Apple ei enää näytä kohteen jakamisasetuksia vakiovalikossa.

Toinen macOS Ventura Tidbit: Jakamisvaihtoehdot näkyvät nyt ponnahdusikkunassa hiiren kakkospainikkeen tyylisen valikon sijaan. pic.twitter.com/hracOK2HZK – Tietokoneklaani (@thecomputerclan) 8. kesäkuuta 2022

Jaa…-vaihtoehto on edelleen olemassa hiiren kakkospainikkeen kontekstivalikossa, mutta valitsemalla se saa nyt näkyviin erillisen ponnahdusvalikon kohteen päälle Finderissa tai työpöydällä, ja viestiyhteyshenkilöt on lueteltu yllä muita jakamisvaihtoehtoja, kuten iOS:n Share Sheet. Sama ponnahdusikkuna tulee näkyviin aina, kun napsautat Jaa-painiketta sovellusikkunassa.

Spotlight-haun parannuksia

MacOS 13:ssa Apple on integroinut Quick Lookin Spotlight-hakuun, mikä mahdollistaa nopean haun. kurkistaa tiedostoon, joka näkyy hakutuloksissasi avaamatta sitä tukkumyyntinä siihen liittyvässä sovelluksessa.


Quick Look tukee edelleen myös tekstipohjaisia ​​leikepöytätoimintoja, joten voit nyt kopioida ja liittää sisältöä asiakirjoista etsimisen jälkeen käyttämällä Spotlightia.

Muissa parannuksissa Spotlight hyödyntää nyt täyttä hakuikkunaa näyttääkseen runsaasti tietoa sisältäviä verkkotuloksia, ja se voi myös hakea tuloksia valokuvakirjastostasi. Täysi Live Text-tuki tarkoittaa, että voit jopa etsiä Spotlightissa näkyvää tekstiä. kuvat.

Rich-linkit sähköpostissa

Kun liität verkkolinkin Mail-viestiin macOS 12:ssa, viestin sisällössä näkyy vain verkko-osoite, joka tarjoaa vastaanottaja, jolla ei ole tietoa siitä, mihin linkitetään URL-osoitteen lisäksi.


MacOS 13 sitä vastoin lisää monipuolisia linkkien esikatseluja sähköposteihin. Rikkaat linkit näyttävät esikatselun linkitetystä verkkosivustosta ja antavat vastaanottajille käsityksen sisällöstä, jonka heidän odotetaan näkevän, jos he avaavat verkkosivun napsauttamalla.

Stage Manager toimii useiden työasemien kanssa

Yksi ​​macOS 13:n suurimmista ominaisuuksista, Stage Manager on Applen viimeisin yritys ratkaista sotkua, joka voi syntyä työpöydällä, kun sinulla on useita sovelluksia ja sovellusikkunoita auki samanaikaisesti.


Stage Manager toimii siirtämällä kaikki avoimet taustasovellukset vasemmalle jättäen viimeksi avatun ja aktiivisen sovelluksen näytön eteen ja keskelle. Toisen sovelluksen napsauttaminen sivusarakkeessa vaihtaa sen nykyisen keskitetyn sovelluksen kanssa ja niin edelleen.

Stage Manager toimii myös erillisten työpöytätilojen kanssa, joten sinulla voi olla useita Stage Managerin esiintymiä, jotka järjestävät useita sovellusryhmiä eri työpöytänäytöille. On myös mahdollista piilottaa Stage Manager-sovellussarake suurentamalla aktiivisen sovellusikkunan kokoa tai siirtämällä ikkunaa näytön vasemmalle puolelle. Ohjauskeskuksen alivalikkovaihtoehdon avulla voit tehdä saman.

Continuity Camera QuickTime Playerissa

Continuity Camera antaa Macin omistajille mahdollisuuden käyttää iPhone verkkokamerana FaceTimessa, Zoom, Teams ja muut kolmannen osapuolen videoneuvottelusovellukset. Se toimii myös alkuperäisesti QuickTime-soittimessa, jolloin käyttäjät voivat tallentaa elokuvia ja hallita useita tallennusasetuksia.


QuickTimessa käyttäjät voivat valita äänityksen ‌iPhonen‌ mikrofonista tai Macin mikrofonista, mikä mahdollistaa videon tallentamisen ‌iPhonesta‌ ja äänen Macista, esimerkiksi.

Lisäksi Continuity Camera tuo ‌iPhonesi‌ Center Stage-toiminnot Maciin, vaikka sitä ei tuettaisikaan. Sama koskee Studio Light-ja Portrait Mode-tilaa.

Muut ominaisuudet ja vivahteet

Siri voi käynnistää ajastimet Live tekstitykset-vaihtoehto esteettömyysasetuksissa Soittolistahaku Musiikkisovelluksessa Työpöydän taustakuvan värigradienttiasetukset

‌macOS Ventura‌ julkaistaan ​​kaikille käyttäjille syksyllä, todennäköisesti lokakuun tienoilla. Apple sanoi, että julkinen beta on saatavilla heinäkuusta alkaen.

Categories: IT Info