Yleisönsä tukee AppleInsideria, ja se voi ansaita palkkioita Amazonin yhteistyökumppanina ja kumppanina ehdot täyttävistä ostoksista. Nämä yhteistyökumppanit eivät vaikuta toimitukselliseen sisältöömme.

Applen kokoonpanokumppani Foxconn joutuu kilpailemaan työntekijöistään Vietnamissa, kun Hon Hain puheenjohtaja Young Liu syyttää kilpailijoitaan työntekijöiden salametsästystä.

Foxconn ja muut yritykset ovat laajentamassa tai käynnistämässä uusia toimintoja Vietnamissa osana Applen pyrkimyksiä tuoda enemmän tuotantoaan Kiinan ulkopuolelle. Foxconnista on kuitenkin ilmeisesti tulossa toiminnan nousun uhri.

Puhuessaan tiedotusvälineille lauantaina Hon Hain puheenjohtaja Young Liu kertoi taistelusta Vietnamissa, kun kilpailevat yritykset ovat perustamassa toimintaansa Vietnamissa, raportoi Bloomberg. Sen toimitusketjun kilpailijat ovat väitetysti avaamassa tiloja lähellä Foxconn kampuksia maassa, jotta he voivat salametsästää työntekijöitä ja hyötyä olemassa olevasta tieto-ja taitovarannosta.

Liu kieltäytyi nimeämästä tiettyjä yrityksiä, mutta korosti, että”siirtoa ei pidä hyväksyä”.

Foxconn työllistää tällä hetkellä noin 60 000 henkilöä Vietnamissa, puheenjohtaja sanoi, ja yhtiö aikoo lisätä”merkittävästi”määrää seuraavan vuoden tai kahden aikana.

Apple on keskustellut toimittajiensa kanssa yrittääkseen lisätä tuotannon määrää Kiinan ulkopuolella, mikä vaikuttaisi tuotantoon muissa toimitusketjuun jo kuuluvissa maissa, kuten Vietnamissa.

Categories: IT Info