Kuvittele, että menet uimaan lähellä olevaan jokeen ja sitten jalkasi juuttuu kiviin… on kylmä ja alat jäätyä. Sitten kuitenkin muistat, että sinulla on Apple Watch ranteessasi ja voit soittaa sen avulla hätäpalveluihin. Kyllä, näin tapahtui Columbia Riverin uimarille, joka soitti Apple Watchilla hätäkeskukseen ja pelastui sitten kylmästä vedestä, kertoo AppleInsider.

Apple Watch soitti hätäkeskukseen kylmyyteen juuttuun uimariin. Columbia-joen vesi

Nainen ui 15. kesäkuuta Columbia-joessa lähellä The Dallesia Oregonissa. Tilanne muuttui kuitenkin vaaralliseksi melko nopeasti, kun hänen jalkansa jäi joen pohjassa kivien alle, eikä hän saanut sitä irti. Sitten hän soitti hätäpalveluihin Apple Watchilla. Tuohon aikaan alueella satoi jatkuvasti, ja Columbia-joki oli poliisin mukaan”erittäin korkealla”, ja veden lämpötila oli noin 13 °C noin klo 18.30. Tuolloin poliisi saapui auttamaan uimaria.

Kun tikkaita käytettiin uimarin tavoittamiseen ja hänen jalkaansa pitävän kiven irrottaminen ei onnistunut, eräs rohkea poliisi päätti, ettei ollut aikaa ja hänen pitäisi päästä veteen vapauttamaan hänet. Ja hän teki juuri niin pelastaen hänet jäätymiseltä juuri ajoissa.

Kuten luultavasti tiedät toistaiseksi, tämä ei ole ainoa kerta, kun Apple Watch on auttanut jotakuta hakemaan apua. On ollut lukuisia kertomuksia siitä, että Apple Watchia on käytetty hätäkeskukseen soittamiseen sen Emergency SOS-ominaisuuden avulla. Esimerkiksi yksi jäiseen jokeen pudonnut ja jään alle jäänyt mies käytti Applen puettavaa apua ja pelastui.

On myös Apple Watchin menestystarinoita sen Fall Detection-ominaisuuden kanssa, joka on varsin hyödyllinen iäkkäille ihmisille, koska se soittaa hätäkeskukseen automaattisesti, jos se havaitsee putoamisen ja käyttäjä ei paina”I”-painiketta. m OK”.

Apple Watch Emergency SOS: miten se toimii ja miten sitä käytetään

Toivottavasti sinun ei koskaan tarvitse käyttää tätä Apple Watchin ominaisuutta, mutta tarvittaessa on parempi tietää miten se tehdään etukäteen.

Näin voit soittaa hätäpalveluihin Apple Watchilla:

Paina ja pidä painettuna kellon sivupainiketta (Digital Crownin alla oleva painike), kunnes Hätätilan SOS-liukusäädin tulee näkyviin. Aloita sitten hätätilanteen liukusäädin vetämällä sitä. soita heti Jos et voi vetää liukusäädintä, pidä sivupainiketta painettuna. Ajastimen jälkeen kello soittaa hätäkeskukseen automaattisesti.
Muista, että hätätilanteen käyttäminen Apple Watchissa edellyttää matkapuhelintoimintoa. Jos sinulla on vain GPS:ää käyttävä Apple Watch, iPhonesi on oltava lähellä. Jos iPhone ei ole lähellä, Apple Watchin on oltava yhdistetty tunnettuun Wi-Fi-verkkoon ja Wi-Fi-puhelut on määritettävä. Kun Emergency SOS-ominaisuutta käytetään, Apple Watch soittaa automaattisesti paikallisiin hätäpalveluihin ja jakaa sijaintisi heidän kanssaan.

Jos haluat tietää lisää sen toiminnasta, voit katsoa tämä Applen tukiasiakirja aiheesta.

Jos sinulla on Apple Watch, on erittäin hyödyllistä tietää tästä ominaisuudesta ja sen käytöstä. Toisaalta, jos haluat määrittää myös Apple Watchin putoamistunnistuksen (se on päällä automaattisesti, jos olet syöttänyt ikäsi Apple Healthiin tai kellon asennuksen yhteydessä ja jos olet yli 55-vuotias), katso tämä tukiartikkeli.

Categories: IT Info