Eikö olisi hienoa, jos voisit saada digitaalisen avustajan kuulostamaan keneltä tahansa tutulta? Reuters raportoi, että käyttäjät voivat saada Alexan kuulostamaan isoäidillään, suosikkipresidenttillään tai henkilöltä, jolla on helposti tunnistettavissa oleva ääni. Tällä viikolla Las Vegasissa pidetyssä MARS-konferenssissa Amazonin varatoimitusjohtaja Rohit Prasad sanoi keskiviikkona, että tavoitteena on antaa Alexan kopioida kenen tahansa ääntä kuultuaan sen alle minuutin ajan. MARS tarkoittaa koneoppimista, automaatiota, robotiikkaa ja avaruutta (MARS). Mitä järkeä tässä on? No, kuten sanoimme, siinä on siisti tekijä. Mutta enemmänkin, Prasad sanoi, että ominaisuuden avulla käyttäjät voivat”tehdä muistot kestämään”sen jälkeen, kun”niin monet meistä ovat menettäneet jonkun rakastamamme”pandemian aikana. Amazon kieltäytyi vastaamasta kysymykseen, milloin tämä ominaisuus julkaistaan. Amazonin on kuitenkin asettava kevyesti, koska yritys on kahlaamassa pahuutta täynnä olevaan kävelyaltaaseen. Mahdollisuus käyttää tätä tekniikkaa rikosten tekemiseen saattaa olla liian houkuttelevaa. Esimerkiksi. Microsoftilla on ohjelmisto, joka on suunniteltu kopioimaan ääniä, mutta se tunsi olevansa pakotettu rajoittamaan sitä, mitkä yritykset voivat käyttää sitä, koska ohjelmistoa voidaan käyttää väärin. Alun perin Microsoftin tavoitteena oli auttaa ihmisiä, joilla on puhevamma ja muita ongelmia.

Amazon-työntekijä paljasti Alexan uudet ominaisuudet äskettäisessä MARS-konferenssissa Las Vegasissa

Tiedätkö ne syvästi fake-videot, joita salaliittoteoreetikot käyttävät väärennettyjen valokuvatodisteiden luomiseen tietyn tapahtuman tapahtumisesta? Joskus syväväärennökset ovat”pois päältä”tarpeeksi, jotta ne voidaan helposti havaita, mutta joskus ne eivät ole. Pelätään, että Amazonin teknologia antaa huonoille näyttelijöille mahdollisuuden luoda äänen syväväärennöksiä, jotka on suunniteltu nolottamaan poliittisia ehdokkaita. Se on hyvä esimerkki tekniikan muuttumisesta liian hyväksi kuluttajien kannalta.

Alexan uutta ominaisuutta voidaan käyttää myös kumppanuuteen. MARSissa näytetyllä videolla lapsi kysyy:”Alexa, voiko mummo lukea minulle Wizard of Ozin?”Alexa lukee sitten ikonista lastenkirjaa lapsen kuolleen isoäidin äänellä. Jälleen, se on siistiä ja palvelee todella sydäntä lämmittävää tarkoitusta, vaikka olemme varmoja, että jotkut kutsuvat sitä kammottavaksi ja kauhistuttavaksi.

Categories: IT Info