Ilmeisesti 2000-luvulla mistä tahansa voi tulla tulonlähde. Jopa lukitusnäytöstäsi, älypuhelimesi käyttöliittymän osasta, jonka kanssa olet eniten vuorovaikutuksessa alitajunnan tasolla, voi tulla jälleenmyyjien paikka pommittaa sinua mainoksilla.

Ajattele vain. Kuinka monta kertaa päivässä keskimäärin katsot lukitusnäyttöäsi? Todennäköisesti vastaus on paljon. Ei ihme, että yritykset näkevät potentiaalin mahdolliseen hyväksikäyttöön.

Joka kerta, kun tarkistat kellonajan, sosiaalisen median ilmoituksesi tai edes katsot älypuhelintasi tylsyydestä, saatat nähdä mainoksen. Sinut kohdistetaan niin monta kertaa kuin käytät kuulokkeitasi.

Kuulostaa dystopiselta, eikö? No, siitä voi hyvinkin tulla todellisuutta. Juuri tätä Glance, Googlen tukema yritys, ehdottaa, raportoi TechCrunch tuoreessa artikkelissa.

Jälkimmäisen mukaan Glance on parhaillaan tuomassa lukitusnäytön mainoksia Android-älypuhelimiin Yhdysvalloissa. Yhtiö, joka työskentelee pääasiassa laitevalmistajien kanssa, on sittemmin siirtänyt huomionsa matkapuhelinoperaattoreihin, koska suurin osa älypuhelinmyynnistä Yhdysvalloissa tapahtuu heidän kauttaan.

Glance saattaa joka tapauksessa julkaista ensimmäiset älypuhelinmallinsa. lukitusnäytön mainoksia seuraavien parin kuukauden aikana TechCrunchin mukaan. On kuitenkin huomattava, että tämä ei ole täysin uusi idea.

Ajatus mainosten toteuttamisesta joidenkin älypuhelimien ohjelmistorajapintaan (yleensä budjettivaihtoehdot, koska mainostulot voivat kompensoida alhaisemman hintalapun) on otettu käyttöön. heitetty ympärille jo jonkin aikaa.

Ainoa ero on, että ideaa ensimmäisenä harkitsevat yritykset (esim. Samsung ja Xiaomi) eivät koskaan halunneet tehdä näin kiistanalaista käytäntöä valtavirtaan. Vilkaisu voisi tehdä juuri sen. Tämä herättää kysymyksen – mihin vedämme rajan mainoksissa?

Categories: IT Info