Yhdysvaltain oikeusministeriön asianajajat laativat uuden raportin mukaan kartellioikeudenkäyntiä Applea vastaan. Yrityksen politiikkoja ja käytäntöjä on tutkittu, mikä voi johtaa pian oikeusjuttuun.

Applea vastaan ​​nostettu kilpailuoikeudenkäynti työn alla

Kuten Politicon, syyttäjien raportin mukaan Yhdysvaltain oikeusministeriössä työskentelevät kilpailunrajoitusjuttu, joka voidaan mahdollisesti nostaa tämän vuoden loppuun mennessä. Konkreettisia päätöksiä ei kuitenkaan ole vielä tehty, ja on mahdollista, että tapausta ei voida nostaa tulevaisuudessa.

Jos tapaus todella pannaan, Apple liittyy kilpailijoihinsa, kuten Mega ja Google, jotka ovat on jo kohtaamassa kilpailunrajoituksia Yhdysvalloissa eri osavaltioissa.

Oikeusministeriö on tutkinut Applea vuodesta 2019 lähtien väitetystä väärinkäytöstä sen markkina-aseman kautta, jota käytetään tukahduttamaan kilpailua, mukaan lukien sovelluskehittäjät. Tutkinta ei aina johda oikeudenkäyntiin, mutta näyttää todennäköiseltä, kun otetaan huomioon, että myös muut teknologiajättiläiset kohtaavat tällaisia ​​tapauksia. Amazon on jälleen yksi teknologiajätti, joka on pilvipalveluiden ja vähittäiskaupan yritystensä oikeusministeriön risteyksessä.

Tämä ei olisi ensimmäinen kerta, kun Apple joutuu oikeuteen App Storen käytäntöjen vuoksi.. Yhtiö taisteli Epic Gamesia vastaan ​​viime vuonna oikeudessa, koska se perii kehittäjiltä palkkion pelien julkaisemisesta App Storessa. Tuon oikeusjutun lopputulos johti siihen, että tuomari päätti Applen hyväksi, koska Epic Gamesin todettiin rikkoneen sopimustaan ​​Cupertino-jättiläisen kanssa.

Oikeusministeriön tutkinta on keskittynyt ensisijaisesti Applen App Store ja sen vaihtoehtoisten maksutapojen ja palkkioiden puute, josta kehittäjät ovat usein valittaneet. Tutkimus keskittyy myös Applen hallintaan laitteistossaan, jonka väitetään tukahduttavan kilpailijoita. Tile, AirTags-kilpailija, on aiemmin rinnastanut Applen Find My-sovelluksen”panttivanki”-ohjelmaan senaatin kilpailuoikeuden käsittelyssä.

Politico sanoo, että Applen mahdollisen DOJ-jutun ajoitus riippuu Epicin valituksesta.. Tuomioistuimessa esitetyn valituksen tulos saattaa sanella, kuinka DoJ etenee kilpailuoikeuden käsittelyssä.

Categories: IT Info