Editor Arviot: Käyttäjäarviot: [Yhteensä: 0 Keskiarvo: 0].ilfs_responsive_below_title_1 { leveys: 300px; } @media(min-width: 500px) {.ilfs_responsive_below_title_1 { leveys: 300px; } } @media(min-leveys: 800px) {.ilfs_responsive_below_title_1 { leveys: 336px; } }

Tämän viestin tarkoituksena on selittää, miten värjätään mustavalkoisia infrapunakuvia tekoälyn avulla. Jos sinulla on infrapunakuvia harmaasävytilassa, voit nyt värittää ne tekoälyllä. DeOldify on ilmainen ja avoimen lähdekoodin työkalu, jonka avulla voit tehdä sen helposti. Se on pohjimmiltaan tarkoitettu vanhojen valokuvien palauttamiseen, mutta siinä olevat väritysmallit voivat värjätä mustaksi, kun taas kuvat, joissa ei ole näkyvää valoa koskevia tietoja.

Olemme aiemmin käyttäneet työkalua mustan ja valkoisen värjäämiseen. kuvia, mutta infrapunakuvien väritys on aivan toinen asia. Infrapunakuvissa on tavallaan hajallaan värisyvyys, eikä niiden käsittelyyn ole niin paljon työkaluja. Mutta onneksi DeOldify tukee myös tällaisten valokuvien väritystä. Eikä vain väritys, vaan se itse asiassa luo useita muunnelmia lopullisista kuvista, ja voit tallentaa mielestäsi parhaat.

Kuinka värittää mustavalkoisia infrapunakuvia tekoälyllä?

Voit käyttää DeOldifya kahdella tavalla. Yksi on, että voit rakentaa sen itse. Mutta siinä tapauksessa tarvitset korkeammat järjestelmävaatimukset huippuluokan laitteistolla. Mutta on myös toinen tapa, jossa voit ladata ja käyttää mitä tahansa valmiita malleja. Ja aion käyttää toista menetelmää tässä esitelläkseni, kuinka DeOldify toimii.

Voit avata Google Colab-muistikirjan osoitteesta sen GitHub-tietovarastoaan kokeillakseen sitä. Muistikirja näyttää tältä. Voit jopa tehdä siitä kopion myös Google-tilillesi.

Nyt voit vain alkaa käyttää kaikkia Colab-soluja. Suorittaaksesi solun, napsauta sen sisällä aktivoidaksesi sen ja paina sitten Shift+Enter. Vaihtoehtoisesti voit painaa toistopainiketta, joka tulee näkyviin, kun aktivoit solun. Alussa se lataa joitain riippuvuuksia ja mallitiedostoja.

Kun tulet syötemäärityssoluun, sinun on syötettävä tähän käytettävän kuvan URL-osoite. Kirjoita vain infrapunamustavalkokuvan URL-osoite ja tässä ja suorita tämä solu. Se kestää muutaman sekunnin, ja sitten se luo värillisen kuvan. Täältä näet, kuinka älykkäästi se värittää syötetyt valokuvat ja kuvat.

Suorita viimeinen solu, ja tässä se luo useita muunnelmia väritetystä kuvasta. Voit tallentaa kaikki kuvat ja käyttää niitä missä tahansa.

Näin voit käyttää tätä yksinkertaista ja tehokasta tekoälypohjaista työkalua mustien ja valkoisten infrapunakuvien värittämiseen. Tuotos on melko mahtavaa, ja jos olet ohjelmoija, voit myös säätää joitain malliparametreja. Tai jos osaat edistyneen ohjelmoinnin, voit aina kouluttaa oman mallisi. Ohjeet siihen ovat sen GitHub-arkistossa.

Loppuajattelu:

Olen todella vaikuttunut DeOldifyn tuottamasta tuotosta. Sinun tarvitsee vain antaa sille harmaasävyinen kuva ja se hoitaa loput. Se värittää kuvat älykkäästi ja koska se on avoimen lähdekoodin ja toimii vapaasti Google Colabissa, rajoituksia ei ole. Kuvaresoluutioilla ei ole vesileimoja tai rajoituksia.

Categories: IT Info