Masahiro Sakurai, joka tunnetaan parhaiten Kirbyn ja Super Smash Brosin luojana, on aloittanut uuden YouTube-pelien suunnittelusarjan, josta on nopeasti tulossa yksi kiehtovimmista kanavat alustalla.

Masahiro Sakurai Creating Games-sivustolla julkaistiin viime viikolla, ja se on kerännyt jo 365 000 tilaajaa. Kanava julkaisee säännöllisesti lyhyitä, alle 10 minuutin selityksiä tietyistä pelin suunnittelukonsepteista, kun Sakurai tiivistää käsitteet, kuten riskin ja palkkion tai kuvanopeuden.

Ota esimerkiksi hittipysäytysvideo. Tässä, noin neljässä minuutissa, Sakurai selittää lyhyen tauon, jonka näet, kun osut viholliseen Smash Brosissa, ja miksi se tekee toiminnasta niin paljon tyydyttävämmän. Tämän jälkeen video näyttää esimerkkejä useiden luokitteluiden ammuskeluista, joita on parannettu erilaisilla hitstop-toteutuksella, jotta toiminta olisi selkeämpää ja dramaattisempaa.

Kuvanopeusvideossa Sakurai selittää lyhyesti, miksi 60 ruutua sekunnissa (“ihanteellinen kuvanopeus”, hän kutsuu sitä) tuntuu niin paljon sujuvammalta ja reagoivammalta, ja jopa löytää hieman aikaa selittää, kuinka kuvataajuuksia käsiteltiin eri tavalla CRT-televisioissa ja miksi eurooppalaiset retropelit juoksivat hitaammin kuin niiden. vastineet Yhdysvalloista ja Japanista.

Sakurai sanoo (avautuu uuteen välilehteen ) hän toivoo päivittävänsä kanavaa”kaksi tai kolme kertaa viikossa”, ja pelien suunnittelukonseptien louhimiseen on paljon enemmän tilaa lisäsisällölle. Hän tekee myös videoita omasta pelisuunnitteluhistoriastaan, kuten tämä selittää, miksi hän halusi rakentaa alkuperäisen Kirby’s Dream Landin helpommin pelattavaksi laajemmalle yleisölle.

Sakurai sanoo, että hänelle on annettu lupa näyttää. joitain varhaisia ​​suunnitteludokumentteja ja omien peliensä kehitysversioita, vaikka hän korostaa, ettei Nintendolla ole suoraa osuutta kanavaan.

“Haluan yrittää auttaa tekemään peleistä ympäri maailmaa hieman hauskempia”tämä kanava, Sakurai sanoo (avautuu uuteen välilehteen).”Jos teet pelejä tai aiot tehdä niin, saatat löytää täältä jotain uutta. Ja jos pelaat pelejä, niiden takana olevasta mekaniikasta oppiminen voi syventää nautintoasi entisestään.”

Viime vuonna Sakurai varoitti faneja olemaan luottamatta toista Smash Bros.-peliä.