Waze on jo vakiinnuttanut asemansa GPS-navigointisovelluksena, joka sisältää myös joitain sosiaalisen median/yhteisön ominaisuuksia. Sovelluksen kautta käyttäjät voivat olla vuorovaikutuksessa ja antaa näkemyksiä reiteistä auttaakseen tai varoittaakseen muita ihmisiä. Sovellus teki niin paljon menestystä, että se herätti Googlen kiinnostuksen. Hakujätti osti Wazen, mutta säilytti sovelluksen tavanomaisen toiminnan. Se on juuri ottanut käyttöön osan ominaisuuksistaan ​​omassa Google Mapsissaan. Vuonna 2016 Waze päätti käynnistää kimppakyydipalvelun Waze Carpool-sovelluksen kautta. Pilottiprojekti käynnistettiin Israelissa ja otettiin käyttöön muihin maihin, kuten Yhdysvaltoihin ja Brasiliaan. Tänään Google kuitenkin päätti sulkea Waze Carpoolin.

Waze Carpoolin olemassaoloa ei enää vaadita oikeuttamaan

Raportin mukaan Waze Carpool-palvelun suosio on laskenut. Vaikka Waze säilyttää tavanomaisen suosionsa, kimppakyydit menetti vetovoimansa COVID-19-pandemian aikana. Tämä ei ole suuri yllätys, sillä pandemia on vaikuttanut suuresti palveluihin ja muihin asioihin, jotka ovat olleet ihmisten taajaman leimaamia. Waze Carpool oli pohjimmiltaan palvelu, joka antoi ihmisten jakaa auton tietylle reitille. Tällainen palvelu voisi kestää COVID-19:n ja sen vaikutukset yhteiskuntaan. Joten yritys ilmoitti Waze Carpool-palvelun lopettamisesta syyskuussa.

Saatat ihmetellä, miksi päätös tulee nyt, kun COVID-19 on käytännössä hallinnassa rokotteiden ansiosta. No, yhtiön mukaan ihmisten tapa matkustaa nykyään eroaa paljon pandemiaa edeltäneistä ajoista. The Vergelle antamassaan lausunnossa Waze sanoo tarjoavansa jatkossakin reaaliaikaisia ​​näkemyksiä ja palvelevansa ihmisiä, jotka luottavat sovellukseen saadakseen tarkkoja liikenteeseen liittyviä tietoja matkansa aikana. Waze Carpoolin sulkeminen vaikuttaa käyttäjiin Yhdysvalloissa, Meksikossa, Brasiliassa ja Israelissa, joissa yrityksen juuret ovat.

Puhustajan mukaan Waze haluaa keskittyä liikenteen ruuhkautumisen poistamiseen kaupungeissa ja ratkaista muita”liikkuvuusongelmia”. Näihin kuuluvat kustannukset, kestävyys ja turvallisuus. Yhtiö jakaa myös tietoja ihmisten ajotottumuksista COVID-tilanteen jälkeen. Maantiellä ajettujen kilometrien määrä on vihdoin lisääntynyt COVID-19-kertojen vähentymisen jälkeen.

Huomaa, että kyydissä on edelleen vaihtoehtoja, kuten Lifty. Ilmeisesti Google ei vain näe syytä sijoittaa resurssejaan Waze Carpooliin, kun käyttäjien markkinarako on melko rajallinen.

Lähde/VIA:

Categories: IT Info