Frostpunk-kehittäjä 11 Bit Studios sanoo, että se on toimittanut peliavaimet Steam-kuraattoreille suurelta osin johtuen riskistä, että jälleenmyyjät esiintyvät arvioijina, ja viimeaikaiset valitukset kaikuvat. koskien Valven alustan avaimia.

“Tästä päivästä alkaen emme myönnä pelin avaimia Steam-kuraattoreille”, studio sanoi twiittaa (avautuu uuteen välilehteen).”Meidän ja muiden kehittäjien kokemusten perusteella suurin osa pyynnöistä tulee väärennetyiltä tileiltä, ​​joita käytetään avainten keräämiseen ja jälleenmyyntiin, eivätkä julkaistut arvostelut kuitenkaan näytä tuovan mitään arvoa yhteisölle. Ilmeisesti nuo ongelmat ovat saaneet kiinni [Valven ] huomiota, joten toivottavasti voimme nähdä parannuksia kuraattoriominaisuuteen pian”, se lisäsi.

11 Bit Studios on myös This War of Minen tekijä ja muiden indie-hittien, kuten Children of Morta ja Moonlighter, kustantaja, joten sen asenteella on painoarvoa. Useat käyttäjät – joidenkin muiden pelinkehittäjien joukossa – kuitenkin huomauttivat nopeasti, että Steamin Curator Connect-ominaisuuden avulla kehittäjät voivat antaa luotetuille kuraattorille suoran pääsyn peleihin sen sijaan, että he antaisivat heille avaimia, jotka on aktivoitava ja jotka voidaan siksi myydä uudelleen. Tämä järjestelmä voi karkottaa jälleenmyyjät paremmin, vaikka Steam sallii vain 100 kopion jakamisen tällä tavalla.

“Me tiedämme sen”, 11 Bit Studiosin PR-johtaja Wujek Grga sanoi vastauksessaan (avautuu uuteen välilehteen).”Mutta oli helppo lähettää heidät vanhan koulun tavalla. Ei kuitenkaan toiminut enää.”

“Olisit yllättynyt, kuinka monta sähköpostiviestiä saamme enemmän tai vähemmän tällaisen viestin:’Hei, tämä on kuraattori kaveri Steamin Totally Legit Curatorilta. Rakastan kovasti pelisi ja Totally Legit Curator-fanit odottavat arvostelua. Lähetä vähintään 5 avainta!”11 Bit Studios sanoi (avautuu uuteen välilehteen) toisessa twiitissä.

11 Bit Studiosin kommentit perustuvat väitettyihin tärkeimpiin jälleenmyyjiin kohdistuvaan kieltoaaltoon (avautuu uuteen välilehteen), jota korosti toinen indie-studio, Brok the InvestiGator-kehittäjä Cowcat.

Pian Brokin julkaisun jälkeen Cowcat huomasi, että jotkut Steam-kuraattorit olivat vaihtaneet pelistä antamansa arvostelut positiivisista negatiivisiksi – kummallista kyllä, samat kuraattorit, jotka olivat saaneet demoavaimet kokonaisten peliavainten sijaan. Cowcat lähetti demoavaimet kuraattoreille epäillen, että lailliset arvostelijat ryhtyisivät etsimään täydellistä avainta, kun taas jälleenmyyjiä raivottaisiin epätäydellisten kopioiden välittämisestä kolmansien osapuolten verkkosivustoille. Tuloksen perusteella se väitti, että negatiiviset arvostelut jätettiin huomiotta.

“Nämä arvostelut ovat 100 % väärennettyjä, koska koska lähetin heille prologiavaimet, he eivät voineet pelata koko peliä”, Cowcat sanoi.”Olin kuitenkin yllättynyt. Jotenkin nuo kuraattorit pystyivät julkaisemaan arvosteluja pelistä täysversion sivulle.”

Yhteensä 20 kuraattoriryhmää – kaikki ilmeisesti sidoksissa vain muutamaan huonoon näyttelijään, jotka valvovat useita petolliset tilit – kiellettiin pian sen jälkeen, kun Cowcatin valitukset tulivat esiin. Tietenkin 20 kieltoa on pisara meressä Steamin kaltaiselle alustalle, ja jää nähtäväksi, saako tällainen kehitys tiukempaan toimintaan tai jopa suoraa vastausta Valvelta.

Tässä on 25 uutta indie-peliä, jotka kannattaa pitää silmällä vuonna 2022. 

Categories: IT Info