Call of Duty on luultavasti yksi, ellei tuottoisin ensimmäisen persoonan ammuntapeleistä markkinoilla. Alustasta riippumatta yhdellä niistä on ajastettu eksklusiivinen DLC, kuten PlayStation, joka saa pääsyn DLC:hen kuukautta aikaisemmin joissakin PS4-peleissä. Joka tapauksessa Microsoft on ostamassa pelien kehittäjää Activision Blizzardia.

Sarjan kohtaloon on tulossa pieni päivitys PlayStationissa. Tammikuussa Microsoft teki sopimuksen, jonka mukaan Call of Duty pysyy PlayStation-konsoleissa käytettävissä useiden seuraavien vuosien ajan. Tästä päivästä lähtien tätä sopimusta jatketaan useita vuosia pidemmälle kuin jo oli sovittu.

“Tammikuussa teimme Sonylle allekirjoitetun sopimuksen Call of Dutyn takuusta PlayStationille, ominaisuuksien ja sisällön pariteetilla, ainakin useiden vuosien ajan nykyisen Sony-sopimuksen jälkeen, tarjous, joka ylittää paljon tyypillisiä pelialan sopimuksia”, sanoo Microsoft Gamingin toimitusjohtaja Phil Spencer toimitetussa lausunnossa.

Suurin. kiistan jälkeen tämä tapahtuu sen”muutaman vuoden”jälkeen. Teoriassa haluttaessa Microsoft voisi tehdä sarjasta yksinoikeudella Xboxille ja PC:lle. Se, että Microsoft on sitoutunut pitämään pelin PlayStationilla sopimussopimuksen ulkopuolella, on kuitenkin olennaisesti ristiriidassa tämän ajattelutavan kanssa. Tietenkin Microsoft voi vetää pistokkeen tästä Call of Duty-sopimuksesta milloin tahansa, ja siksi tämä on Sonyn ja CMA:n suurin huolenaihe.

Konsolin yksinoikeusmahdollisuudet riippuvat siitä, hankitaanko Activision Blizzard jopa menee läpi, koska se on vielä kesken. Jos sopimus ei toteudu, asiat olisivat todennäköisesti samat kuin nyt. Huolenaihe on varmasti perusteltu, sillä sen jälkeen kun Microsoft osti Bethesdan, Starfield ja Redfall tehtiin Xbox-yksinoikeudellisiksi tuotteiksi.

Miten tahansa, jatkamme päivittämistä, kun lisää Calliin liittyvää tietoa. Dutyn alustan ja sisällön saatavuudesta julkaistaan.

Categories: IT Info