Kuten muutkin kryptovaluutat , digitaalisen Yuanin käyttöönotto ei ole ollut ilman kritiikkiä. Useat kriitikot kuvailevat digitaalista yuania yhdeksi suurimmista uhista maailmantalouden vakaudelle. Monet vastustajat sanovat, että Kiinan hallituksen valtion tukeman virtuaalivaluutan käyttöönotto vahvistaa sen digitaalista vallankumousta, joka voi horjuttaa useimpien maiden talouksia maailmanlaajuisesti. Katso Yuan Pay Group-sovelluksesta lisätietoja digitaalisen yuanin sijoitusvaihtoehdoista.

Monet rahoitusmarkkinoiden asiantuntijat, taloustieteilijät, tutkijat ja sääntelyviranomaiset ovat tutkineet ja tutkineet digitaalisen yuanin häiriöpotentiaalia. Vaikka heidän havainnot vaihtelevat, vallitsee yksimielisyys digitaalisen yuanin kyvystä häiritä maailmantaloutta. Seuraavassa artikkelissa käsitellään digitaalisen yuanin häiriöpotentiaalia ja sitä, kuinka pitkälle sen vaikutukset ulottuvat.

USD:n heikkenevä dominanssi

Yhdysvaltain dollari on pitänyt maailman varantovaluuttapositiota vuosikymmeniä, eikä mikään viittaa siihen, että se pian poistuu tästä arvosta. Viime vuosina on kuitenkin tapahtunut erilaisia ​​hajanaisia ​​toimia, jotka uhkaavat USD:n määräävää asemaa kansainvälisen kaupan järjestelyissä. Esimerkiksi virtuaalivaluuttojen, kuten digitaalisen yuanin, lisääntyvä omaksuminen paikallisissa ja kansainvälisissä maksuissa on hidastamassa Yhdysvaltain dollarin valta-asemaa.

USD:n hallitseva asema ei liity pelkästään käytettävän valuutan valintaan. maksuissa, mutta myös maksujen käsittely-tai selvitysjärjestelmissä. Tilastot osoittavat, että monet maat, mukaan lukien Kiina, Eurooppa ja Lähi-itä, ovat siirtymässä yhä enemmän USD-pohjaisista maksujärjestelmistä. Kiina perusti rajat ylittävän pankkien välisen maksujärjestelmän (CIPS) vuonna 2015. Se käynnisti myös Multiple Central Bank Digital Currency Bridge-hankkeen Hongkongin, Thaimaan ja Arabiemiirikuntien kanssa vuoden 2021 alussa. EU loi myös eurooppalaisen maksualoitteen. (EPI) vuonna 2020.

Digitaalinen yuan on Kiinan viimeisin yritys tukahduttaa USD:n määräävä asema. Valtion tukema digitaalinen valuutta mahdollistaa saumattomat rajat ylittävät maksut, kuten Yhdysvaltain dollari. Siten sen lisääntynyt käyttöönotto voisi merkittävästi haastaa USD:n aseman maailman varantovaluuttana. Juanin osuus kansainvälisen kaupan järjestelyistä on tällä hetkellä noin 4 %, kun USD:n osuus on 84 %. Tämä prosenttiosuus voi kuitenkin nousta nopeasti, jos digitaalisesta yuanista tulee yleismaailmallinen valuutta.

Digitaalinen vallankumous

Asiantuntijat kuvailevat kryptovaluuttoja rahoituksen seuraavaksi rajana ja puolustavat käteisvapaata globaalia taloutta. Kiinan kaltaiset maat ymmärtävät krypton mahdollisuudet, minkä vuoksi ne ovat ohittaneet monet kehittyneet maat, mukaan lukien Yhdysvallat, fin-tech-kilpailussa. Digitaalisen yuanin ja muun teknologisen kehityksen ansiosta Kiinalla on nyt maailman suurin käteisvapaa talous.

Sillä on myös erittäin kehittyneitä digitaalisia maksujärjestelmiä, jotka ovat käsitelleet yli 500 biljoonaa Yhdysvaltain dollaria käteisvapaita maksuja vuosittain vuodesta 2015 lähtien. Se on melkein viisi kertaa Yhdysvalloissa ja Euroopassa käsiteltyjen käteisvapaiden maksujen yhteisarvo. Digitaalinen yuan houkuttelee tulevaisuudessa entistä enemmän tapahtumia, kun monet yritykset ja yksityishenkilöt siirtyvät käteisvapaisiin tapahtumiin. Tämä häiritsisi entisestään USD-maksuja, jotka ovat olleet kansainvälisten kaupan selvitysten perustana vuosisatojen ajan.

Toisin kuin USD, joka toimii pääasiassa maksuvälineenä ja arvon säilyttäjänä, digitaalinen yuan on myös vallankumouksellinen teknologiaa. Pelkän rahansiirtojen lisäksi digitaalinen Yuan-alusta mahdollistaa myös vaihtoehtoisten rahoituspalvelujen, kuten DeFin, kehittämisen. Lisäksi digitaalinen yuan mahdollistaa myös uusien teknologioiden, kuten hajautetun pääkirjatekniikan (DLT) integroinnin. Näin rahoituslaitokset voivat automatisoida tärkeitä toimintoja, kuten viranomaisraportoinnin ja riskienhallinnan, mikä nopeuttaa maksujen käsittelyä, alentaa transaktiokustannuksia ja vähentää riskejä.

Digitaalinen juani on valtion tukema virtuaalivaluutta, jolla voi olla suuria vaikutuksia. muutoksia monilla maailmantalouden sektoreilla. Emme kuitenkaan vielä näe sen häiritsevän potentiaalin koko laajuutta.

Categories: IT Info