Kun 12. sukupolven Intel-käyttöiset Chromebookit ovat vihdoin alkaneet valua markkinoille vuoden 2022 jälkipuoliskolla, emme ole vielä tehneet hanki käsiimme sellainen, joka tulee itse asiassa lähtötason sisäisellä kokoonpanolla, jonka todennäköisemmin näet kaupoissa. Tämän nykyisen Chromebook-sukupolven kohdalla se tarkoittaa yleensä Core i3-1215U-suoritinta, 8 Gt RAM-muistia ja 128 Gt tallennustilaa. Toistaiseksi arviomme ja käytännön laitteet HP Elite Dragonfly Chromebookille, Acer Chromebook Vero 514 ja Acer Chromebook Spin 714 on kaikki varustettu Core i5-tai Core i7-suorittimilla.

Äskettäin ASUS on kuitenkin lähettänyt keskimääräistä suuremman ASUS Chromebook Spin CX5601:n, 16-tuumainen behemoth paljastettiin yllättäen CES 2022-messuilla tammikuussa. Best Buyn myynnissä oleva malli on sama kuin meillä tällä hetkellä, ja siinä on ensimmäinen 12. sukupolven Core i3, joka meillä on ollut toimistossa, jossa on 8 Gt RAM-muistia ja 128 Gt NVMe-tallennustilaa. Arvelin sen olevan nopea. Olin järkyttynyt todellisista vertailuarvoista.

Hämmästyttävä nopeus

Ensinnäkin minun on sanottava, että suoritin vertailut heti, koska tämä Chromebook tuntui niin nopealta. laatikko. Tosin monet Chromebookit ovat nykyään nopeita: se ei ole mikään yllätys. Mutta 120 Hz:n ulkoinen näyttöni työntää laitteita hieman normaalia kovemmin, ja heti tunsin ASUS Flip CX5601:n näyttämän nopeuden. Oletin, että Octane-ja Speedometer 2.0-tulokset palasivat vahvoina, mutta minulla ei ollut aavistustakaan, mitä oli tapahtumassa.

Jos pidät pisteet, tiedät todennäköisesti, että nämä pisteet kilpailevat (ja joskus jopa ylittävät) 12. sukupolven Core i5-pisteet samat, uloskirjautuneet ehdot. Verrattuna 12. sukupolven Core i7:ään emme ole myöskään kaukana. Prosessorilla saadut pisteet ylittivät Core i3:n vain 1000-2000 pisteellä Octane-luvulla ja pysyivät melko samanlaisina Speedometer 2.0-vertailuarvon kanssa. Muutaman kerran Core i3 päihitti Core i7:n myös nopeusmittarissa.

.medrectangle-4-multi-126{background-color:#fefefe!important ;border:none!tärkeä;näyttö:lohko!tärkeä;kelluke:ei!tärkeä;viivan korkeus:0;margin-bottom:20px!tärkeää;margin-left:auto!tärkeää;margin-right:auto!tärkeää;marginaali-ylä:20px!tärkeää;maksimileveys:100%!tärkeää;min-korkeus:250px;min-leveys:250px;täyttö-ala:20px!tärkeää;täyttö-vasen:10px!tärkeää;täyttö-oikea:10px! tärkeä;padding-top:20px!important;text-align:center!important}

Chromebook-prosessorin 12. sukupolven Core i3 löytää täydellisen tasapainon kustannusten hallinnan ja absoluuttisen raaka-aineen välillä prosessointiteho. Jos se jää alle Core i5:n ja Core i7:n, se on GPU-kategoriassa, joten sinun on muistettava tämä tosiasia, jos ostat laitteen, jolla voit lopulta pelata Steam-pelejä tai käyttää raskaampaa videoeditoria kuten LumaFusion tiellä. Tässä tarjolla oleva grafiikkasuoritin on hyvä, mutta se ei ole läheskään yhtä tehokas kuin Core i5-ja i7-versioihin sisältyvä Iris Xe-grafiikka.

Kaikille muille, tavallisemmille Chromebook-tehtäville Tämä 12. sukupolven Core i3 on kuitenkin ehdoton hirviö. Toki vertailuarvot kertovat osan tarinasta, mutta jo muutaman tunnin käytön jälkeen voin sanoa, että tämä on aivan älyttömän nopea. Se ei vain tunnu vertailtavan isoveljiään Core i5:ssä ja Core i7:ssä: se tuntuu olevan tasaisella alustalla niiden kanssa.

Jos katselet Chromebookeja ja raskasta videoeditointia tai paikallista Steam-pelit eivät houkuttele sinua, tee itsellesi palvelus ja valitse minkä tahansa Chromebookin halvempi Core i3-versio, jos se on vaihtoehto. Et menetä mitään suorituskyvyn näkökulmasta ja säästät vakavasti rahaa. Siitä lähtien, kun 8. sukupolven Intel-sirut saapuivat Chromebookeihin, Core i3-vaihtoehto on aina ollut vakaa vaihtoehto. Tällä kertaa 95 %:lle potentiaalisista käyttäjistä he ovat tyhmiä. Ja olen hieman yllättynyt.

Aiheeseen liittyviä viestejä

Categories: IT Info