Google ilmoitti huhtikuun alussa, että sen Fitbit-älykellosarja on saanut FDA:n (U.S. Food and Drug Administration) luvan käyttää tuotteissaan uutta algoritmia auttaakseen tunnistamaan epäsäännölliset sydämen rytmitilat, kuten eteisvärinän ( AFib). Huhtikuun loppuun mennessä tämä uusi ominaisuus oli alkanut ottaa käyttöön olemassa oleville Fitbit-laitteille, ja se sisälsi jopa vanhemmat mallit, kuten Versa 2:n, Charge 3:n jne. Uusi”Epäsäännöllisen sydämen rytmin ilmoitus”-ominaisuus oli kuitenkin rajoitettu työskennellä vain Yhdysvalloissa.

Kirjaajan 9to5Google, tämä rajoitus ei ole enää ongelma Euroopassa, Isossa-Britanniassa ja muissa valituissa maissa. Tämä tapahtuu seuraavalla tavalla. yritys saa CE-merkinnän epäsäännöllisille sydämen rytmiilmoituksille, mikä mahdollistaa ominaisuuden käytön Euroopan unionissa ja joillakin muilla kansainvälisillä alueilla. Tällä hetkellä alla on luettelo maista, joissa tämä on saatavilla:

• Amerikan Samoa

• Itävalta

• Belgia

• Kanada

• Chile

• Ranska

• Saksa

• Guam

p>

• Hongkong

• Irlanti

• Italia

• Luxemburg

• Alankomaat

• Norja

• Puola

• Portugali

• Puerto Rico

• Romania

• Espanja

• Ruotsi

• Sveitsi

• Yhdistynyt kuningaskunta

• Yhdysvallat

• Yhdysvaltain Neitsytsaaret

p>

Fitbitin AFib-tunnistusalgoritmi perustuu PPG:hen (photoplethysmography). Se eroaa EKG-sovelluksen aiemmin käyttämästä siinä, että sen sijaan, että se tekisi pistetarkastuksia koko päivän, se mahdollistaa pitkän aikavälin sydämen rytmin arvioinnin. Vaikka sen ei ole tarkoitus korvata lääkärin neuvoja, tällainen hälytys voi olla hengenpelastus. Koska AFib vaikuttaa jopa 33,5 miljoonaan ihmiseen maailmanlaajuisesti ja sitä voi olla vaikea havaita, olen erittäin kiitollinen siitä, että se sisältyy vanhoihin Fitbit-laitteisiin ja toimii uudemman Fitbit Versa 4:n, Fitbit Sense 2:n, ja Fitbit Inspire 3.

Aiheeseen liittyvät viestit

Categories: IT Info