Kartellien sääntelyviranomaiset ovat tehneet ratsian Applen Etelä-Korean pääkonttoriin sen jälkeen, kun kehittäjät valittivat, että se veloittaa heiltä App Storen normaalin 30 prosentin palkkion..

Raidin käynnistäneen valituksen esittivät mobiilipelien kehittäjät, jotka väittivät, että Apple veloittaa tyypillistä 30 %:n provisiota ‌App Storessa‌ tehdyistä ostoksista.

Kuten Foss Patents huomauttaa, Apple veloittaa 30 % loppukäyttäjien maksamasta hinnasta, joka sisältää arvonlisäveron (ALV), joten se on 10 % korkeampi kuin summa, johon Google perustaa 30 %:n palkkionsa. , joka ei sisällä arvonlisäveroa. Apple kerää siksi 33 % (30 % 110 %:sta), ei otsikon 30 %:n verokantaa.

Yllä oleva koskee myös 15 %:n verokantaa, jota sovelletaan pieniin yrityksiin tai tilauksiin ensimmäisenä vuonna: Koreassa toimivilta kehittäjiltä veloitetaan 16,5 %, koska Apple perii palkkion bruttohinnasta, joka sisältää arvonlisäveron. Ylimääräiset 3 % kerrottiin olevan noin 345 miljardia wonia (240 miljoonaa dollaria) vuosina 2015–2020.

Se on samanlainen tarina muissa Applen toimintamaissa, kuten Ranskassa, Italiassa (32,1 %) ja Turkissa. 35,25 % ja Yhdistynyt kuningaskunta (31,5 %), kun verot otetaan huomioon, vaikka kukaan ei ole vielä tehnyt virallista valitusta käytännöstä missään näistä maista.

Kehitys tarkoittaa, että Apple on nyt kaksi Korean valtion virastoa tutki. Korea Communications Commission (KCC) sanoi elokuussa, että se oli suorittanut Applen, Googlen ja One Storen tarkastuksen 17. toukokuuta lähtien selvittääkseen, ovatko ne rikkoneet sovelluksen sisäisten maksujen lakeja, ja totesi, että kaikki kolme yritystä ovat saattaneet tehdä niin.. Jos uusi tutkinta havaitsee väärinkäytön, KCC voi antaa korjausmääräyksiä ja määrätä sakkoja, jotka voivat olla jopa 2 % keskimääräisestä vuosittaisesta liiketoiminnasta.

Apple ilmoitti tammikuussa noudattavansa Etelä-Korean uusi laki, joka kieltää sovelluskauppojen operaattoreita vaatimasta kehittäjiä käyttämään omia sovelluksen sisäisiä ostojärjestelmiään. Kesäkuun lopulla muutos tuli voimaan, ja sen ansiosta kehittäjät voivat tarjota vaihtoehtoisia maksujärjestelmiä Etelä-Koreassa.

Kuitenkin Foss Patents väittelee, että Apple toimii vilpillisessä mielessä tekemällä vaihtoehtoisten maksupalvelujen käyttämisestä kohtuuttoman kallista. Apple veloittaa 26 %:n palkkion muiden palveluntarjoajien käsittelemistä maksuista, mikä tarkoittaa, että Koreassa kolmannen osapuolen maksuprosessoria käyttävien kehittäjien kokonaiskustannukset ovat noin kaksi kertaa korkeammat kuin jos he käyttäisivät Applen sovelluksen sisäisiä ostoksia.

Categories: IT Info