Amazon on hankkinut suositun salatun viestialustan Wickr. Vähittäiskaupan jättiläinen ei paljastanut kaupan ehtoja. Yrityksen mukaan yritysosto on kuitenkin tarkoitettu Amazon Web Services (AWS)-palvelupalveluun.

AWS tarjoaa etätyön ratkaisuja, kuten keskustelualustat, kuten ääni ja video, tiedostojen jakaminen ja yhteistyö yrityksille ja yrityksille. hallituksen järjestöt. Amazon haluaa tehdä näistä ratkaisuista turvallisempia Wickrin palveluilla. AWS-asiakkaat saavat Wickr-palvelut”tehokkaasti heti” sanoi Stephen Schmidt, AWS: n varatoimitusjohtaja ja tietoturvajohtaja. Sillä välin nykyiset Wickr-käyttäjät voivat jatkaa alustan käyttöä nykyisellä tavalla.

Amazon ostaa Wickrin julkistamattomalta summalta

Vuonna 2012 perustettu Wickr on yksi turvallisimmista. planeetan viestialustoja. Se tarjoaa useita ilmaisia ​​sekä maksettuja end-to-end-salattuja viestintätuotteita asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin perustuen. Yksittäisten asiakkaiden ja yritysten lisäksi yritys tarjoaa palveluitaan myös hallituksille, tulli-ja rajavalvontaviranomaisille, sotilasryhmille ja muille merkittäville järjestöille. Se väittää olevan”ainoa yhteistyöpalvelu, jolla on kaikki toiminnot ja joka täyttää kaikki kansallisen turvallisuusviraston määrittelemät turvallisuuskriteerit.”

Mainos

Jos muistat, Demokraattisen kongressin kampanjakomitea (DCCC) oli aloittanut Wickrin käytön korkean profiilin Demokraattisen kansallisen komitean hakkerointi takaisin heinäkuussa 2016. Toimittajat ja rikolliset käyttävät myös Wickr-ohjelmaa turvalliseen viestintään.

Amazon haluaa nyt integroida New Yorkissa sijaitsevan yrityksen turvallisen viestinnän asiantuntemuksen AWS-ratkaisuihinsa. Schmidt toteaa, että”osittain COVID-19-pandemian vuoksi yrityksillä ja valtion virastoilla on kasvava halu suojella viestintää monilla syrjäisillä alueilla”. Hänellä on itsellään pitkä kokemus tästä tilasta, hänellä on työskennellyt FBI: n kanssa kymmenen vuotta.

Amazon saattaa myös toivoa hankinnan auttavan houkuttelemaan lisää sopimuksia hallituksilta ja muilta merkittäviltä organisaatioilta. Erityisesti yritys menetti äskettäin Microsoftille 10 miljardin dollarin JEDI (Joint Enterprise Defense Infrastructure)-sopimuksen. Yhdysvaltain puolustusministeriön (DoD) mukaan sopimus tarjoaa pilvivarastointia, tekoälyn käsittelyä, koneoppimista ja muita välttämättömiä moderneja tekniikoita Yhdysvaltain armeijalle.

Mainonta

Amazon on kuitenkin saattanut asian oikeuteen väittäen, että Microsoftin sopimuksessa on”selkeitä puutteita, virheitä ja erehtymättömyyttä”. Liittovaltion tuomari on jo antanut väliaikaisen määräyksen, joten sopimus ei ala välittömästi. Nyt on epäselvää, aikooko Amazon jatkaa taistelua sopimuksen puolesta Wickrin hankinnan jälkeen. Ehkä se haluaa vahvistaa infrastruktuuriaan houkutellakseen lisää sopimuksia tulevaisuudessa.

Categories: IT Info