De IoT-markt (Internet of Things) heeft de laatste tijd een enorme boost gekregen dankzij de invoering van verschillende smarthome-producten zoals slimme luidsprekers , slimme deurbellen, slimme stofzuigers en vele anderen. Hierdoor moeten zowel in de industriële sector als thuis meer apparaten met internet verbonden blijven dan voorheen. Om een ​​groter bereik te bieden en destijds energie te besparen, is er door onderzoekers een nieuwe wifi-technologie ontwikkeld, genaamd Wi-Fi HaLow.

De nieuwe Wi-Fi-technologie belooft een bereik van maximaal 1 km te leveren terwijl het minder stroom verbruikt dan de huidige Wi-Fi-netwerken. Het is onlangs gecertificeerd door de Wi-Fi Alliance, de wereldwijde organisatie van op wifi gerichte bedrijven, en is compatibel met de huidige wifi-protocollen en in aanmerking komende apparaten. Daarom kan het zelfs met de huidige wifi-infrastructuur op grote schaal worden ingezet.

Onderzoekers hebben Wi-Fi HaLow ontwikkeld om tegemoet te komen aan de steeds toenemende vraag naar IoT-apparaten op de markt. Het kan een Wi-Fi-apparaat in staat stellen om verbonden te blijven, zelfs als ze zich op 1 km afstand van een toegangspunt bevinden. Bovendien verbruikt het veel minder stroom dan de huidige wifi-netwerken. Volgens de organisatie overschaduwt Wi-Fi HaLow-technologie”andere oplossingen”als het gaat om bereik en energiebesparing.

Hoe werkt het?

Nu komen we op de vraag: hoe werkt Wi-Fi HaLow? Welnu, het is vergelijkbaar met de huidige wifi-netwerken, maar heeft een aanzienlijk verschil. Traditionele Wi-Fi-netwerken die we op kantoren en thuis gebruiken, zijn meestal afhankelijk van 2,4 GHz tot 5 GHz radiofrequentie om te werken. Deze netwerken kunnen dus in korte tijd een grote hoeveelheid data leveren. Vandaar de grote bandbreedte en meer stroomverbruik.

Wi-Fi HaLow daarentegen werkt op slechts 1 GHz radiofrequentie, wat veel minder is dan wat de huidige Wi-Fi-netwerken gebruiken. Hierdoor heeft het veel minder stroom nodig dan de huidige netwerken. Bovendien, aangezien de 1GHz-radiofrequentie langere golflengten mogelijk maakt, kan een enkel Wi-Fi HaLow-toegangspunt een bereik van 1 km bieden, zo niet meer, voor de aangesloten apparaten.

Echter, een groot nadeel van het gebruik van een lagere frequentiebandbreedte is dat Wi-Fi HaLow niet zoveel gegevens kan verzenden als huidige Wi-Fi-netwerken die een hogere frequentiebandbreedte gebruiken. Desalniettemin, aangezien de nieuwe Wi-Fi-technologie is ontworpen om voornamelijk tegemoet te komen aan IoT-apparaten, die meestal basisbehoeften voor gegevensoverdracht hebben, zou Wi-Fi HaLow meer dan in staat moeten zijn om de apparaten te ondersteunen.

Bovendien, aangezien IoT-apparaten over langere afstanden dan voorheen verbonden kunnen blijven, kan de nieuwe technologie in de toekomst behoorlijk nuttig zijn, misschien in een slimme stad. Bovendien kan Wi-Fi HaLow nuttig zijn voor de agrarische sector, omdat professionals gewassen kunnen volgen met sensoren die ver weg in de velden zijn geplaatst.

Wat betreft de beschikbaarheid van de nieuwe Wi-Fi-technologie, daar is op dit moment nog geen officieel woord over. Aangezien het aantal op IoT gebaseerde apparaten op de markt blijft toenemen, kunnen we verwachten dat Wi-Fi HaLow eerder vroeger dan later zal worden ingezet.

VIA India vandaag Laat een reactie achter

Categories: IT Info