Samsung Electronics heeft nieuwe autochips onthuld die gericht zijn op de vraag naar geavanceerde autochips in auto’s, waaronder een die is gemonteerd in Volkswagen’s infotainmentsysteem ontwikkeld door LG Electronics.

De vraag naar”high-tech”autochips die meer entertainmentverbruik en meer elektrische componenten in auto’s aankunnen, neemt toe, zei Samsung in een verklaring en zei dat het van plan is actief te reageren op de groeiende vraag.

De chips, ontwikkeld door Samsung’s logic chip-ontwerpbedrijf System LSI, bevatten een chip die 5G-gebaseerde telecommunicatie mogelijk maakt voor het downloaden van high-definition video-inhoud tijdens het transport, en een energiebeheerchip voor een stabiele elektriciteitsvoorziening.

Een derde chip, een infotainmentprocessor die tot vier schermen en 12 camera’s tegelijk kan bedienen, is gemonteerd in Volkswagen’s krachtige computer genaamd In Car Application Server (ICAS) 3.1, ontwikkeld door LG Electronics’voertuigcomponentenbedrijf , zei Samsung.

Samsung en stadsrivaal LG Electronics hebben zich beide gericht op de uitbreiding van de wereldwijde markt voor elektrische voertuigen en de snelle elektrificatie van auto’s als kansen om meer hightech chips en geavanceerde componenten te verkopen, aldus analisten.

FacebookTwitterLinkedin

Categories: IT Info