Cryptocurrency-producten en-fondsen boekten een recordinstroom in de eerste 11 maanden van het jaar, toen institutionele beleggers massaal de ruimte instroomden ondanks prijsdalingen in de afgelopen weken, toonden gegevens van digitale vermogensbeheerder CoinShares aan.

De totale instroom in de sector bedroeg op 26 november $9,5 miljard, een recordhoogte. In 2020 bedroeg de totale instroom van bitcoin $ 6,7 miljard.

In de loop van de week bereikte de instroom $ 306 miljoen.

Bitcoin zag zijn grootste instroom in vijf weken van in totaal $ 247 miljoen, zo bleek uit CoinShares-gegevens, na de lancering van een ander beleggingsproduct in Europa.

Invesco heeft een bitcoin exchange-traded product gelanceerd in Europa, aldus mediaberichten. CoinDesk meldde ondertussen dat vermogensbeheerder WisdomTree een drietal crypto-mand-ETP’s heeft genoteerd op de Zwitserse beurs SIX en het in Frankfurt gevestigde Borse Xetra.

‘s Werelds grootste cryptocurrency heeft 11 opeenvolgende weken een instroom gehad met een totaal van $ 2,7 miljard, zei CoinShares.

De instroom van Bitcoin vorige week kwam toen de prijs met 2,3% daalde, na een daling van 10,4% de week ervoor. Op vrijdag daalde bitcoin bijna 9% toen investeerders de virtuele valuta dumpten uit angst voor de impact van de nieuwe COVID-19-variant Omicron. Het was voor het laatst met 2% gestegen tot $ 58.483.

“De inflatie stijgt enorm en mensen zoeken naar meer alternatieven voor hun geld op de bank”, zegt Ruud Feltkamp, ​​hoofd van de cloudgebaseerde geautomatiseerde cryptohandelsbot Cryptohopper.

“Ik denk niet dat het lang zal duren voordat beleggers dit als een’goedkoop’koopmoment zien. We zitten nog midden in de bull-cyclus en ik denk dat stijgende inflatie zal leiden tot meer geld wordt toegewezen aan aandelen en crypto,”voegde hij eraan toe.

Op Ethereum gebaseerde producten en fondsen zagen ondertussen voor de vijfde week op rij een instroom van $23 miljoen.

In termen van Instroom ten opzichte van beheerd vermogen, Polkadot en Solana blijven de winnaars, met een instroom die respectievelijk 8,6% van de AUM vertegenwoordigde, of $ 11,5 miljoen, en 5,9% of $ 14,6 miljoen vorige week.

CoinShares kondigde ook aan dat het ook blockchain equity ETP’s volgt, momenteel met een beheerd vermogen van $3,7 miljard. Deze ETP’s boekten vorige week een instroom van $ 20 miljoen, met een totaal van $ 2 miljard tot nu toe.

FacebookTwitterLinkedin

Categories: IT Info