Bitcoin en donkere materie

Het centrum Hold: 14

Net zoals je licht of geluid niet kunt wegen, kan je Bitcoin ook niet wegen. Hoewel er verschillende gemeenschappelijke materiële componenten zijn voor Bitcoin, zoals mijnmachines, hardware-wallets, seed plates en knooppunten, is veel van wat Bitcoin is, niet van belang.

In de natuurkunde kan materie worden gedefinieerd als alles dat een massa en neemt ruimte in door volume te hebben. Materie omvat alles dat is gemaakt van atomen of subatomaire deeltjes die werken alsof ze massa en volume hebben. Een foton is een elementair deeltje zonder massa, daarom reist het in vacuüm altijd met de lichtsnelheid. Een foton wordt niet als materie beschouwd. Materie omvat geen andere energiefenomenen zoals licht of geluid.

Bitcoin is opgeslagen energie. Het is ook een immateriële registratie van overgedragen energie, evenals een recht om energie te sturen die immuun is voor bestuur. Bitcoin is ook de mogelijkheid om energie met verschillende vermogens te verzenden. Er zijn materiële apparaten nodig om Bitcoin te maken en te gebruiken, maar het fundamentele verschil tussen het maken van Bitcoin en andere activa is dat Bitcoin materie en energie omzet in meetbare maar immateriële energie. Deze onvervalste energieconversie, samen met Bitcoin’s eindbevoorradingslimiet, geprogrammeerde leveringsuitgifte (waarvan het verloop wordt tegengehouden door de ingenieuze aanpassing van de hashrate-moeilijkheidsgraad) maken deel uit van wat het onderscheidt van en superieur aan alle fiat-monetaire systemen. Als geluidsenergie wordt bitcoin verspreid en kan het overal in het universum worden opgeslagen, signaal kan worden verzonden of ontvangen.

Er zijn verschillende fasen of toestanden van materie. De klassieke en bekende fasen van materie zijn vast, vloeibaar en gas. Andere mogelijke toestanden zijn plasma, quark-gluon-plasma, Bose-Einstein-condensaten en fermionische condensaten. Dus wat is de overheersende soort materie in ons universum?

Er wordt verondersteld dat donkere materie 85 procent van de materie in ons universum uitmaakt. Men denkt dat het verantwoordelijk is voor ongeveer een kwart van de materie-/energiedichtheid van het universum. Donkere materie is, zoals veel verschijnselen in de natuurkunde, niet te zien. Beschouw het als een van de vele fenomenen die spelen op schalen die veel groter of kleiner zijn dan, of orthogonaal aan de relatief beperkte reikwijdte van menselijke genen die zijn geëvolueerd om zichzelf binnenin te promoten.

Net als bij donkere materie, worden de effecten van Bitcoin op mensen en hun economieën niet goed begrepen, hoewel de meesten die serieus over het onderwerp nadenken het erover eens zijn dat Bitcoin grote gevolgen heeft voor individuen en een steeds grotere rol in de wereld zal spelen economie en de bevolking van de aarde door het verstrekken van eigendom aan degenen die er geen hebben. Net zoals we niet specifiek zijn geëvolueerd om goede wetenschap te doen of een objectieve realiteit te onderzoeken, zijn de mensen niet geëvolueerd met Bitcoin, of iets dat een eigendomsgarantie biedt die zo sterk is als die van Bitcoin. Dat wil zeggen dat hoewel Bitcoin materieel kan worden weergegeven of door een materie/immateriële combinatie van scherm en licht, en hoewel Bitcoin wordt gecreëerd en het netwerk wordt beschermd door fysieke processen, wat Bitcoin ons biedt moeilijk voor te stellen kan zijn, en veel van de effecten ervan zullen waarschijnlijk moeten worden ervaren voordat ze kunnen worden ontdekt.

Dat wil zeggen, de effecten van Bitcoin op de menselijke psychologie en economische zaken zijn vergelijkbaar met die van donkere materie, omdat de volledige definities van beide nog niet bestaan. om ontdekt te worden.

Donkere materie absorbeert, reflecteert of zendt geen elektromagnetische straling uit. De uitgifte van Bitcoins reageert grotendeels niet op de menselijke vraag. Hoewel beslissingen over de toewijzing van menselijk kapitaal in totaal de hash-snelheid bepalen waarmee Bitcoin wordt gedolven, en bewuste beslissingen opnieuw bepalen aan welke adressen Bitcoin wordt toegewezen, is de uitgifte van Bitcoin-leveringen vooraf bepaald, wat deel uitmaakt van wat de economische effecten ervan tegelijk mysterieus en voorspelbaar maakt.

Materiaal die geen interactie heeft met het elektromagnetische veld is buitengewoon moeilijk te detecteren. In feite wordt het bestaan ​​van donkere materie grotendeels verondersteld door gevolgtrekking en deductie. Bepaalde zwaartekracht-en andere astrofysische anomalieën zijn niet logisch zonder de toevoeging van donkere materie. Bijvoorbeeld, sterrenstelsels zoals we ze begrijpen, hun berekeningen, hun vorm en hun bewegingen, zouden uit elkaar vliegen als men geen rekening zou houden met enorme hoeveelheden onzichtbare materie.

Bitcoin is het donkere paard. De fundamenten van de samenleving werden gebouwd op verpachte en ontaarde grond. Zonder een gezonde vorm van eigendom verdort de prikkel van de samenleving om samen te werken en kapitaal te accumuleren, en stopt de vooruitgang. Bitcoin biedt eigendom in een tijd waarin regeringen in een ongekend tempo rechten wegnemen. Bitcoin laat gezonde economieën in een hoger tempo groeien omdat het geen toestemming heeft, waardoor gebruikers een ongekend recht krijgen om geld te sparen, uit te geven en te ontvangen. Achteraf zal de scheiding van geld en staat vanzelfsprekend lijken. Bitcoin is geen monetaire innovatie, het is de gerealiseerde uitvinding van geld zelf.

Zonder Bitcoin zouden onze wereldwijde proof-of-stake-economieën terugvallen in enorme machtsprogramma’s van de overheid die burgers ontdoen van eigendom en eigendom van activa. Bitcoin zal de samenleving vooruit helpen op een sterker fundament dan regeringen kunnen, door iedereen goed eigendom, geld en energie te bieden. De traditionele economische modellen zijn niet alleen gebroken, maar de meeste populaire theorieën hebben Bitcoin op geen enkele schaal ingeprijsd.

De ΛCDM (Λ [Grieks teken voor Lambda] Cold Dark Matter), is een modeldefinitie van de Big Bang kosmologische theorie. In de ΛCDM-modeldefinitie bestaat het universum uit drie hoofdcomponenten. Er is een kosmologische constante, aangeduid met Λ (Lambda, een symbool geassocieerd met donkere energie in de natuurkunde), de energiedichtheid van de ruimte, of vacuümenergie, uit Einsteins veldvergelijkingen van de algemene relativiteitstheorie. De tweede component is de veronderstelde koude donkere materie (CDM). Het derde belangrijke onderdeel is gewone materie.

Zoals eerder besproken, is Bitcoin de eenvoudigste verklaring voor hoe geld is. Achteraf zal het voor de meerderheid duidelijk zijn dat geld door middel van een mandaat een dwaze onderneming was, het dienen van degenen met het grootste belang in plaats van iedereen een gezond geld te geven op basis van bewijs van werk, buiten de gevangenneming of uitgifte door de staat. Bitcoin wordt de financiële constante van onze planeet. De andere constanten zijn de middelen die worden gebruikt om Bitcoin te minen en zijn netwerk en tijd te beschermen.

De ΛCDM wordt vaak het standaardmodel van de oerknalkosmologie genoemd omdat het de eenvoudigste verklaring is die de volgende eigenschappen verklaart.

1) Het stelt het bestaan ​​van een kosmisch Magnetron Achtergrond. De kosmische microgolfachtergrond is elektromagnetische straling die een overblijfsel is uit het vroege stadium van het universum, bekend als relikwiestraling. Het is de oudste elektromagnetische straling in het heelal en is een zwakke vuller van alle ruimte. Het kan niet worden gedetecteerd met een gewone telescoop. Als je echter door een gevoelige radiotelescoop kijkt, is de ruimte tussen alle hemellichamen niet zwart, maar gevuld met een zwakke, bijna isotrope gloed, niet geassocieerd met gewone materie.

2) Dit verklaart de versnelling van de versnelling. uitdijing van het heelal, die kan worden waargenomen in het licht van supernova’s en verre sterrenstelsels.

3) Het geeft een goed beeld van de grootschalige structuur in de verdeling van sterrenstelsels.

4) Het verklaart de overvloed aan waterstof, helium en lithium in het universum.

De ΛCDM gaat ervan uit dat de algemene relativiteitstheorie van Einstein de juiste zwaartekrachtstheorie is op kosmische schaal. In dit model bevat de totale massa-energie in het universum 5% gewone materie en energie, 27% donkere materie en 68% van een vorm van energie die bekend staat als donkere energie. Daarom vormt donkere materie 85% van de totale universele massa, terwijl donkere energie plus donkere materie 95% van de totale massa-energie-inhoud uitmaken.

Hoewel er geen directe correlatie is tussen ΛCDM en Bitcoin, kan het leerzaam zijn om de eigenschappen van Bitcoin door deze lens te bekijken, aangezien Bitcoin op een dag een monetaire standaard zal worden en de langzame en gestage economische verschuiving naar zijn alomtegenwoordigheid zal worden gezien als een uitvinding die de mensheid verandert.

Van donkere materie wordt gedacht dat deze volledig uniform is in de ruimte. Hoewel donkere materie nooit is waargenomen, wordt aangenomen dat het nauwelijks interageert met gewone materie en alleen door zwaartekracht en zwakke kracht, daarom is het botsingsloos. Het kan zijn samengesteld uit nog onontdekte subatomaire deeltjes. Donkere materie kan op basis van zijn snelheid worden ingedeeld in koud, warm en heet. Koude donkere materie beweegt langzaam in vergelijking met de snelheid van het licht. Het wordt koud genoemd vanwege de zwakke interactie met gewone materie en elektromagnetische straling. Er wordt verondersteld dat gewone materie, waarneembare kosmologische structuren, op deze manier ontstaan ​​door een geleidelijke ophoping van deeltjes.

In de verre toekomst zal Bitcoin waarschijnlijk mensen de ruimte in vergezellen, maar het zal waarschijnlijk blijven worden gedolven op en nabij de aarde (zolang de aarde bewoonbaar blijft) vanwege de minimale tijdstraf die wordt opgelopen bij het communiceren door de ruimte. Bitcoin-eindafrekening kan op grote afstanden worden bereikt, overal in het universum waar zenders, relais en ontvangers signalen kunnen communiceren, en het kan overal worden gebruikt waar de gegevens aanwezig zijn die een gefinancierd sleutelpaar beschrijven. In dit universum zal Bitcoin een economische constante worden, omdat het de eenvoudigste en gezondste verklaring is voor wat geld is. Bitcoin is goed voor de volgende eigenschappen.

1) Het bestaan ​​van Bitcoin stelt dat mensen eigendom kunnen bezitten buiten de controle van de staat, en dat elke deelbare hoeveelheid perfect geld voldoende is om elke economie te ondersteunen. Bitcoin zal op de tweede laag schalen om de economische leegte te vullen die is achtergelaten door een fragiel evenwicht tussen schulden en macht, waarbij aantoonbaar eigendom en bewijs van werk de enige voorwaarden zijn voor uitgaven.

2) Het versnellende tempo van de acceptatie van Bitcoin zal doorgaan totdat het de wereldwijde valutastandaard wordt, wat bewijst dat hard geld geen niche kan blijven en dat veel markten tegenwoordig gewoon misplaatste toewijzingen zijn die worden gedaan in een poging om waarde in de loop van de tijd op te slaan.

3) Met het open source boekhoudprotocol van Bitcoin kan iedereen niet alleen de geldhoeveelheid controleren (wat onmogelijk is in fiat), maar ook de geschiedenis van on-chain, definitieve afwikkelingstransacties.

4) Bitcoin is de meest nauwkeurige vorm van monetaire meting die voor ons beschikbaar is. In tegenstelling tot goud of dollars is Bitcoin onvervalsbaar en kan het niet worden verlaagd door de wil van het bestuur. Bitcoin is pure monetaire energie. Omdat het niet kan worden geconfisqueerd of verlaagd, zorgt Bitcoin (en Bitcoin alleen) voor de definitieve afwikkeling van digitale energie.

Bitcoin zal een steeds grotere rol spelen in de dagelijkse transacties die de bevolking doet, totdat de wereld draait op een Bitcoin-standaard. Dit komt simpelweg omdat Bitcoin eigendom aan de markt aanbiedt op een manier die de wereld nog nooit eerder heeft gehad, en het is niet te stoppen en onbestuurbaar. De ongerealiseerde vraag naar dit schaarse product is oneindig. De drie economische constanten van onze toekomst zijn Bitcoin, materiële middelen en tijd.

29 november 2021

Lees The Center Cannot Hold: 13:”Bitcoin Qualia”

Lees The Center Can’t Hold: 12:”The Bitcoin Strategic Advantage”

Lees The Center Can’t Hold: 11:”The Bitcoin Dilemma”

Lees The Center Can’t Hold: 10:”De Bitcoin-constante”

Lees het centrum kan het niet vasthouden: 9:”Schrödinger’s Bitcoin”

Lees het centrum kan het niet vasthouden: 8:”Bitcoin is de singulariteit”

Lees The Center Can’t Hold: 7:”Bitcoin zal wetenschap en technologie bevorderen”

Lees de taal van Bitcoin: 6:”Michael Saylor Interview: The Predator Prey Dynamics of Bitcoin”

Lees de taal van Bitcoin: 5:”Bitcoin heeft geen concurrentie”

Lees de taal van Bitcoin: 4:”Bitcoin en existentieel risico”

Lees de taal van Bitcoin: 3:”Bitcoin: het eerste en laatste rivaliserende geld”

Lees de taal van Bitcoin: 2:”Bitcoin verlicht toekomstige onzekerheid”

Lees The Lan graad van Bitcoin: 1:”BTC is de beste verklaring voor de manier waarop geld is”

Categories: IT Info