Samenvatting: Kan H.265/HEVC-video’s niet worden afgespeeld op Samsung Galaxy? Is het afspelen van uw video schokkerig, verkort of komt met vervormde audio op de Samsung Galaxy?

Als dat zo is, is het heel goed mogelijk dat uw videobestand beschadigd of incompatibel is. In dit bericht leer je manieren om beschadigde of incompatibele H.265/HEVC-videobestanden op Samsung Galaxy-apparaten te repareren en af ​​te spelen.

Telkens wanneer je een Blu-ray-schijf, een YouTube-video of een iTunes-film, u moet weten dat dit niet het daadwerkelijke beeldmateriaal is dat door de camera is geproduceerd en door professionals is bewerkt.

Alle digitale media-inhoud is gecomprimeerd om het klein te maken, zodat het op opslagmedia wordt opgeslagen of online wordt geüpload. En hier komt het HEVC/H.264-bestandsformaat om de hoek kijken.

De voorganger van HEVC, Advanced Video Coding, vaak bekend als AVC of H.264, is de meest gebruikte filmcompressietechnologie die minimaliseert de totale grootte van het videobestand. De volgende fase in de evolutie van AVC/H.264 is High Efficiency Video Coding, vaak bekend als HEVC of H.265.

Het werkt op verschillende compressietechnieken die in AVC/H.264 worden gebruikt om videocompressie efficiënter te maken.

Hoewel deze technologie standaard is, kan dit soms vanwege onderliggende problemen zoals ontbrekende codec, implementatiefouten of compatibiliteitsproblemen, H.265/HEVC-video’s kunnen problemen ondervinden bij het afspelen op verschillende apparaten en mediaspelers.

Wat zijn deze onderliggende problemen en, belangrijker nog, hoe kun je ze oplossen om dergelijke video’s soepel te laten afspelen, daar richten we ons in dit bericht op.

Redenen voor H.265/HEVC-problemen met het afspelen van bestanden

Het HEVC-formaat is geen nieuw videoformaat, maar veel apparaten en software moeten het nog gebruiken. Daarom worden de meeste problemen met het afspelen van video’s veroorzaakt door een gebrek aan formaatondersteuning.

Als gevolg hiervan kunt u een foutmelding krijgen met de melding”H.265-video wordt niet correct afgespeeld”wanneer u een bestand probeert te bekijken dat in dit formaat is gecodeerd. De video’s kunnen schokkerig, kapot of beschadigd lijken.

Bovendien vereisen zowel AVC-als HEVC-videodecodering veel rekenkracht en softwaredecodering op sommige CPU’s kan buitengewoon traag zijn. Bijna alle Android-smartphones die na 2011 zijn uitgebracht, hebben een vorm van hardware AVC-decoder, waardoor ze de meeste AVC-gecodeerde video’s soepel kunnen afspelen.

Maar hetzelfde kan niet worden gezegd als het gaat om de relatief nieuwe HEVC-standaard. Hieronder volgen enkele veelvoorkomende oorzaken van het niet correct afspelen van H.265/HEVC-video:

Onverwachte onderbreking tijdens een bestandsoverdracht of download Bestand beschadigd tijdens bewerking Corruptie of fysieke schade in het opslagapparaat waarop het bestand staat Virus-of malware-infectie op uw apparaat Besturingssysteem is niet compatibel met de bestandsindeling

Hoe HEVC-bestanden met afspeelproblemen op Android te repareren?

De HEVC-indeling comprimeert video’s, maar dergelijke video’s moeten worden gedecodeerd voordat ze kunnen worden afgespeeld. Nu kan deze decodering worden uitgevoerd door de CPU van het apparaat of door een specifieke chip die bedoeld is om dit werk snel en effectief uit te voeren.

Dus om HEVC-afspeelproblemen op Android op te lossen, moet u eerst nagaan of uw hardware compatibel is met het decoderen van HEVC.

De beste en gemakkelijkste manier om hier achter te komen is door een applicatie uit de App Store te gebruiken, zoals Media Codec Info. U kunt de app gebruiken om de codec-informatie op te halen.

Zorg ervoor dat u de onderstaande codec-opties zoekt:

Qualcomm-chipsets: OMX.qualcomm.hevc.decoder Mediatek-chipsets: OMX. MEDIATEK.HEVC.DECODER Exynos-chipsets: OMX.Exynos.hevc.dec

Als een van de bovenstaande codec-opties in de lijst verschijnt, kan uw apparaat HEVC-video decoderen.

Codec-opties in Media Codec Info-app

U kunt nu doorgaan met het oplossen van de fout met een van de onderstaande methoden.

Methode 1: converteer H.265/HEVC naar H.264/AVC

Zoals we al hebben besproken, zijn H.264-of AVC-decoders beschikbaar in bijna alle smartphones die na 2013 zijn geproduceerd.

Dus als u een ouder smartphonemodel gebruikt of vanwege om een ​​andere reden ondersteunt uw apparaat de HEVC/H.265-decoder niet, de beste manier om de video af te spelen met behoud van de kwaliteit Dit is om het te converteren naar H.264/AVC-formaat.

Er zijn veel open source en gratis tools beschikbaar die u kunt gebruiken om het HEVC-videoformaat eenvoudig online te converteren. Zorg ervoor dat u een virusvrije en malwarevrije online video-omzetter gebruikt. Enkele opties die u kunt overwegen zijn Convertio, AnyConv, enz.

U kunt ook offline videoconverters gebruiken om HEVC-bestanden te converteren, aangezien deze veiliger zijn.

Methode 2: Gebruik een softwaredecoder voor het decoderen van het HEVC-bestand

U kunt ook een van de onderstaande softwaredecoders gebruiken voor het decoderen van het HEVC-bestand.

Google’s HEVC-softwaredecoder

Google promoot de HEVC als een ondersteund mediabestandsformaat op Android-versie 5.0, die in 2014 werd uitgebracht. Hoewel Google beschikt over ondersteuning voor HEVC-softwaredecodering, beloof niet dat deze softwaredecoder op alle Android 5.0+ apparaten zal werken.

U kunt hetzelfde bevestigen voor uw apparaat door de Media Codec Info-applicatie te gebruiken. Zoek naar de OMX.google.hevc.decoder op het tabblad Codec List van de applicatie. Als u de softwaredecoder van Google op uw apparaat heeft, kunt u HEVC-video’s afspelen met de app voor de videospeler van uw apparaat.

FFmpeg-decodering

FFmpeg is een applicatie die het decoderen van een groot aantal mediaformaten mogelijk maakt, zoals HEVC die soms niet door Android worden ondersteund.

De beste manier is om mediaspelers te gebruiken die worden geleverd met een FFmpeg-decoder. Daarom wordt aangeraden mediaspelers te downloaden die de HEVC-bestanden op Android kunnen decoderen, zoals MX Player, VPlayer, FVPlayer, PotPlayer, enz.

Methode 3: Herstel het corrupte HEVC-videobestand

HEVC-bestandsindelingen kunnen verschillende bestandsextensies hebben, zoals.HEVC,.MOV en.MP4. Om een ​​beschadigd H.265-bestand te repareren, hebt u videoreparatiesoftware nodig die het H.265-formaat en deze bestandsextensies ondersteunt.

Stellar Repair for Video is een geavanceerde videoreparatietoepassing die H.265 gemakkelijk kan repareren..265 video’s. Het is volkomen veilig. Het herstelt de beschadigde video terwijl de bestandsgegevens intact blijven.

Met deze software kun je een verscheidenheid aan fouten in H.265-video’s repareren en herstellen, waaronder kapotte, geknipte, audiovertraging, ontbrekend geluid, schokkerig, schokkerig, vastgelopen video en meer.

De software is gebruiksvriendelijk en voltooit de reparatieprocedure in drie eenvoudige stappen: bestand toevoegen, repareren en opslaan. Het kan je helpen om de fout”Kan H.265/HEVC-video’s niet afspelen op Samsung Galaxy”gemakkelijk te verhelpen, samen met verschillende andere problemen met het afspelen van video’s.

Hier leest u hoe u H.265-video’s kunt oplossen met Stellar Reparatie voor video.

Sluit uw Android-apparaat aan op de pc en kopieer de HEVC-video naar de pc. Download en installeer Stellar Repair for Video. Zodra de installatie is voltooid, start u de toepassing. Voeg vanaf het startscherm de video’s toe die u moet repareren door op de knop Bestanden toevoegen te klikken. Voeg de video toe en start het reparatieproces Ga verder door op de knop Repareren te klikken. Het kan enige tijd duren om de video’s te repareren, afhankelijk van de rekenkracht van uw CPU. Nadat de video’s zijn gerepareerd, kunt u een voorbeeld bekijken en ze opslaan op een gewenste locatie door op de knop Gerepareerde bestanden opslaan te klikken. Sla gerepareerde bestanden op een gewenste locatie op

Afsluiten

De H.265-standaard is overgenomen door een klein aantal mediaspelers en apparaten. Dientengevolge ligt incompatibiliteit van formaten aan de basis van een aantal problemen bij het afspelen van video’s.

In dergelijke omstandigheden kan het verkrijgen van de juiste codec, het converteren van het bestandsformaat of het wisselen van mediaspeler H.265-video’s afspelen.

Als geen van deze benaderingen werkt, is het waarschijnlijk dat het HEVC-bestand corrupt is. Stellar Repair for Video is een veilige tool die beschadigde H.265-video’s kan repareren en in hun oorspronkelijke staat kan herstellen.

=============

Over Stellar: Het bedrijf is gevestigd in India en is aanwezig in de VS en Europa en bedient klanten met software en services voor gegevensherstel, gegevensverwijdering, mailboxconversie en bestandsherstel.

=============

Categories: IT Info