Bepaalde gebruikers van de 16-inch versie van MacBook Pro hebben problemen gehad met het opladen. Volgens hen lijkt het probleem voort te komen uit het opladen van het apparaat met behulp van de MagSafe 3-connector. Wanneer de MacBook Pro wordt opgeladen terwijl de deksel van het apparaat gesloten is, lijkt het erop dat het apparaat aanzienlijk minder wordt opgeladen. Hoewel dit probleem niet op alle apparaten van dit model voorkomt, is het wijdverbreid genoeg om bezorgdheid te rechtvaardigen.

Een recent bericht op Reddit gaat dieper in op de gebruikerservaring bij het tegenkomen van deze bug. Wanneer bepaalde 16-inch MacBook Pro-apparaten zijn uitgeschakeld en opgeladen via de MagSafe-connector, worden ze niet opgeladen. Het MagSafe-lampje begint, in plaats van groen te worden, oranje te knipperen, waardoor de batterij van het MacBook Pro-apparaat niet goed kan worden opgeladen. Sommige klanten die met dit probleem te maken hebben gehad, hebben geprobeerd contact op te nemen met Apple Support voor een oplossing en de reactie van het bedrijf was wisselend. Zo kreeg een gebruiker na een aantal lange correspondentierondes een vervangende laptop van Apple Support.

In een video gedeeld door een Reddit-gebruiker is het MagSafe-lampje te zien knipperende sintels, samen met het opladen van macOS geluid. Het groene lampje op de oplader geeft een volledig opgeladen apparaat aan, terwijl oranje aangeeft dat het apparaat wordt opgeladen. Het oranje knipperen van MagSafe, zoals gemeld in het geval van deze bug, is een indicator dat de oplader niet werkt zoals verwacht. Een Apple Support-pagina bevat stappen voor probleemoplossing voor dit probleem. Dit helpt echter niet bij het opladen van de MacBook Pro. Het probleem doet zich niet voor wanneer het getroffen MacBook Pro-apparaat wordt uitgeschakeld nadat het al is opgeladen terwijl het was aangesloten. Deze bug wordt alleen duidelijk wanneer gebruikers een apparaat proberen op te laden dat momenteel is uitgeschakeld.

Terwijl niet alle gebruikers van de 16-inch MacBook Pro hebben met dit probleem te maken, genoeg om een ​​toekomstig antwoord van Apple te rechtvaardigen. De bug lijkt niet reproduceerbaar op alle apparaten en MacRumours is er niet in geslaagd hem te repliceren.

Categories: IT Info