Zoals bij elke nieuwe productlancering, heeft de nieuwe Google Pixel 6-serie ook zijn eigen bagage van onverwachte problemen en storingen die gebruikers stilletjes gefrustreerd kunnen maken met hun apparaat. Het probleem dat deze week door sommige gebruikers is gemeld, is het onvermogen van de Google Pixel 6 en de Pixel 6 Pro om op te laden wanneer ze zijn aangesloten op bepaalde oplaadkabels. De gemeenschappelijke factor in alle rapporten blijkt de kwaliteit van de gebruikte laadkabel te zijn.

Een opmerkelijk groot aantal Google Pixel-gebruikers heeft op de forums van Google gemeld dat hun Google Pixel 6 weigert op te laden op sommige oplaadkabels, ondanks dat de kabels en opladers in perfecte staat verkeren en andere apparaten met succes worden opgeladen. Het primaire bericht meldde dat een gewone USB-C-oplader en-kabel hun Google Pixel-apparaat eenvoudigweg niet kunnen opladen. Andere gebruikers hebben ook meegedaan om hun eigen frustraties over deze storing te melden, erop wijzend dat ondanks dat hun oplaadinstellingen prima werken op andere apparaten, het niet lijkt te werken op de Google Pixel 6 en/of de Google Pixel 6 Pro.

Het lijkt er echter op dat de slechte kwaliteit van de gebruikte oplader en kabel de oorzaak is van deze nieuwe overlast. De gebruiker die het probleem oorspronkelijk meldde, zei ook dat de meeste kabels en opladers die hij op dat moment beschikbaar had, geen klacht waren met USB PD, wat insinueerde dat de oplaadkabels en-stenen waarschijnlijk van mindere kwaliteit waren. Andere gebruikers lijken ook te maken te hebben met hetzelfde probleem van hun Google Pixel 6, die eenvoudigweg weigert op te laden met opladers met een laag vermogen of lage kwaliteit.

Dit probleem is echter niet geheel onverwacht, aangezien Google dit expliciet vermeldt op de ondersteuningspagina dat bepaalde kabels’mogelijk niet werken’op telefoons uit de Google Pixel-serie. Naar alle waarschijnlijkheid is deze functie bedoeld om de batterij van het apparaat te beschermen tegen mogelijke schade die kan worden veroorzaakt door aanzienlijk trage oplaadkabels of opladers die niet voldoen aan de USB-C-specificaties.

“Andere Android-kabels en stroomadapters werken mogelijk niet met Pixel-telefoons”, staat in de bovengenoemde waarschuwing op de ondersteuningspagina van Google.

Ondanks dat dit oplaadfiasco voor sommige gebruikers de bron is van veel intimidatie en frustratie, komt het niet als een verrassing. De technische markt wordt al een paar jaar geplaagd door USB-C-producten van slechte kwaliteit en het is een aangename afwisseling om te zien dat het nieuwe vlaggenschip van Google wordt beschermd tegen deze opladers van lage kwaliteit. Als alleen de apparaten met een oplader zouden worden geleverd, zou het leven voor gebruikers van de Pixel 6-serie zoveel gemakkelijker zijn.

Categories: IT Info