Samsung Electronics Co Ltd zei dat het zijn divisies voor mobiele telefoons en consumentenelektronica zal samenvoegen en heeft nieuwe co-CEO’s benoemd in de grootste herschikking sinds 2017, om de structuur te vereenvoudigen en zich te concentreren op de groei van zijn logic chip-activiteiten.

De ingrijpende stap is het laatste teken van gecentraliseerde verandering bij’s werelds grootste fabrikant van geheugenchips en smartphones, nadat vice-voorzitter Jay Y. Lee in augustus voorwaardelijk was vrijgelaten wegens een veroordeling wegens omkoping.

Het hoofd van de visuele display-business, Han Jong-hee, werd gepromoveerd tot vice-voorzitter en co-CEO, en zal de nieuwe gefuseerde divisie leiden die zich uitstrekt over mobiele en consumentenelektronica en zal blijven leiden de tv-business.

Han is doorgegroeid naar de rangen in de visuele display-business van Samsung, zonder ervaring op het gebied van mobiel. Analisten zeiden dat het onduidelijk was wat voor soort veranderingen of taakverdelingen onder Han worden verwacht.

Kyung Kye-hyun, CEO van Samsung Electro-Mechanics, werd benoemd tot co-CEO van Samsung Electronics en zal de chip-en componentendivisie leiden.

De nieuw gefuseerde bedrijven verschillen in grootte. De mobiele business rapporteerde 3,36 biljoen won ($ 2,84 miljard) aan bedrijfswinst in het kwartaal juli-september, vergeleken met de 760 miljard won voor consumentenelektronica.

De herschikking zou Samsung kunnen helpen om de uitdagingen aan te gaan waarmee zijn mobiele en consumentenelektronica-activiteiten worden geconfronteerd, waaronder het beter verbinden van apparaten met apparaten op een platform dat klanten vasthoudt en vasthoudt, zei Lee Jae-yun, analist van Yuanta Securities Korea.

Maar meer directe problemen zijn het tekort aan chipvoorraden, stijgende grondstofprijzen, logistieke problemen en concurrentie van Apple Inc en Chinese rivalen.

Andere spraakmakende promoties waren onder meer de benoeming tot vice-voorzitter van Chung Hyun-ho, het hoofd van een”task force”, die volgens analisten een centrale co√∂rdinatie-eenheid is voor de besluitvorming bij Samsung Electronics en aangesloten bedrijven.

“Er kan een snellere uitvoering van fondsen of besluitvorming zijn”, zegt Kim Sun-woo, analist bij Meritz Securities.

De laatste keer dat Samsung Electronics nieuwe divisiehoofden aanwees was eind 2017.

Samsung Group richt zich op gebieden zoals halfgeleiders, kunstmatige intelligentie, robotica en biofarmaceutica, en is van plan om de komende drie jaar 240 biljoen won ($ 206 miljard) in deze gebieden te investeren.

Het vlaggenschip van de groep, Samsung Electronics, streeft ernaar TSMC in te halen om tegen 2030 de nummer 1 te worden in de productie van chipcontracten door ongeveer $ 150 miljard te investeren in logische chipbedrijven, waaronder gieterijen.

Eind vorige maand koos Samsung Taylor, Texas als locatie voor een geplande chipfabriek van $ 17 miljard in de VS na maanden van overleg, wat samenviel met Lee’s eerste zakenreis naar de Verenigde Staten in vijf jaar.

Aandelen in Samsung Electronics stegen met 1,6% vergeleken met een stijging van 0,4% in de bredere markt.

FacebookTwitterLinkedin

Categories: IT Info