Een maand later hebben Microsoft en Intel de DRM-problemen opgelost die zich voordeden op Windows 11 met 12e-generatie Alder Lake-CPU’s voor de meerderheid van games. Op dit moment zijn er slechts drie games die nog steeds worden getroffen door het probleem, wat nog steeds een enorme verbetering is ten opzichte van de 51 titels die problemen hadden met Windows 11.

DRM-beïnvloede titels op Windows 11 opgelost voor Intel’s 12e Gen Alder Lake Desktop-CPU’s

Het probleem deed zich voor toen de DRM-software (Digital Rights Management) in een reeks games het hybride ontwerp op Intel’s Alder Lake-CPU’s ten onrechte identificeerde als twee afzonderlijke pc’s. Intel’s Alder Lake CPU-reeks wordt geleverd met twee afzonderlijke kernarchitecturen, de Performance Cores (P-Core) aangedreven door Golden Cove-architectuur en Efficiency Cores (E-Core) aangedreven door Gracemont-architectuur. DRM behandelt deze twee afzonderlijke kernpakketten als twee verschillende pc’s, terwijl ze deel uitmaken van dezelfde chip.

Intel 13e generatie Raptor Lake Desktop Core i9-13900K CPU met 24 cores en 32 threads gespot, vroege sample bijna klaar Gelijk aan Ryzen 9 5950X

Eerder deze maand werden meer dan 50 titels getroffen door het DRM-probleem op Intel’s Alder Lake CPU’s en Windows 11 OS. Nu zijn er slechts drie titels, waaronder Assassin’s Creed Valhalla, Fernbus Simulator en Maden 22.

Naam van de games die worden beïnvloed in Windows 11* en Windows 10 Assassin’s Creed: Valhalla* Fernbus Simulator* Madden 22*

Intel zegt dat de oplossing voor het probleem voor deze games de scroll lock-fix is, die kan worden gedaan door de Legacy Game Compatibility-modus in het BIOS van je moederbord in te schakelen. Als je de genoemde games draait, kun je op scroll lock drukken om de E-cores op Intel’s Alder Lake Desktop CPU’s te parkeren om DRM-problemen te verhelpen.

Bepaalde moederbordfabrikanten zoals MSI en Gigabyte hebben dit nog eenvoudiger gemaakt door middel van softwaretools waarmee u geen toegang tot het BIOS hoeft te krijgen. Het enige wat u hoeft te doen is een knop in de tool te selecteren die werkt op zowel Windows 11 als Windows 10 besturingssystemen en u activeert de compatibiliteitsmodus.

Intel Alder Lake Desktop CPU DRM Games Access Tool voor Microsoft Windows 11

MSI heeft DRM access tool uitgebracht om een ​​alternatieve manier te bieden om het eerder door Intel geconstateerde probleem te verbeteren, en biedt gamers een tijdelijke oplossing voor de betreffende gametitels. BIOS-update is geen vereiste voor het starten van de DRM-toegangstool, die er alleen maar voor zorgt dat E-core niet het knelpunt vormt bij het uitvoeren van de game.

1. Open de tool voordat je de game start en druk op start
2. Start het spel en u zult geen problemen met DRM tegenkomen

Als u bij bepaalde games DRM-problemen op Windows 11 tegenkomt, is het raadzaam beide methoden te volgen, afhankelijk van uw moederbord ( DRM Fix Tool & BIOS-functie).

Categories: IT Info