Het gerucht ging dat de Garmin Fenix ​​7-serie een grote opknapbeurt zou krijgen. Ondanks de vele lekken heeft Garmin de smartwatch echter niet meegenomen naar CES 2022. Na lang wachten kondigt het bedrijf eindelijk zijn vernieuwde variant multisport GPS-smartwatches aan. De high-end Garmin Fenix ​​7 krijgt een flinke opfrisbeurt, maar het bedrijf neemt ook de mogelijkheid om de Epix te onthullen. Het is een robuuste outdoor-smartwatch met een altijd actief kleurendisplay.

Garmin 7S, 7 en 7X

Sommige dingen die aanwezig zijn in de nieuwe Fenix ​​7-smartwatches zullen voor trouwe Garmin-klanten. Het wordt geleverd in drie maten met verschillende namen-de 42 mm-variant krijgt de Fenix ​​7S-naam, de 47 mm wordt Fenix ​​7 genoemd en de grotere 51 mm-variant staat als Fenix ​​7. De Fenix ​​7S en de standaardvariant worden geleverd met vezelversterkte polymeer. Er zijn echter ook Solar en Sapphire Solar Editions voor alle drie de modellen. Bovendien tillen de Sapphire Solar Editions de materialen naar een nieuw premium niveau met titanium en saffierglas voor extra duurzaamheid van het scherm.

Garmin introduceert ook oplaadmogelijkheden op zonne-energie voor alle drie de modellen. Volgens het bedrijf hebben deze horloges in vergelijking met de Fenix ​​6X Pro 54 procent meer zonne-oppervlak en dat zorgt voor een langere levensduur van de batterij. Als GPS is ingeschakeld, is de maximale batterijduur 90 uur en 162 uur met opladen op zonne-energie. De cijfers lopen op tot indrukwekkende 136 uur tot 289 uur met zonne-energie in de Garmin Fenix ​​7. Ten slotte geeft de grotere Fenix ​​7X je 213 uur of 578 uur met opladen op zonne-energie. Dit zijn schattingen van het bedrijf zelf. De resultaten kunnen dus variëren in realistische scenario’s.

Garmin Fenix ​​7, 7S en 7X

De Garmin Fenix ​​7-serie biedt ondersteuning voor elk belangrijk satellietsysteem, maar voegt ook de L5-frequentie toe bereik voor een betere nauwkeurigheid in”uitdagende GPS-omgevingen”. L5 is een van de drie”gemoderniseerde”GPS-signalen voor civiel gebruik die, volgens de Amerikaanse regering,”hoger vermogen, grotere bandbreedte en geavanceerd signaalontwerp”hebben. Naast GPS-capaciteiten krijgt de line-up ook touchscreen-mogelijkheden. Dit offert echter niet de knopbediening op. Het bedrijf wil meerdere manieren bieden om door menu’s te navigeren, zoals scrollen door je instellingen of inzoomen op GPS-kaarten.

Het grotere model wordt ook geleverd met een handsfree LED-zaklampfunctie met verstelbare rode of witte licht. Het helpt multisportatleten om te zien en gezien te worden tijdens nachtelijke activiteiten. Garmin zegt dat de functie kan worden geactiveerd via een dubbele tik en werkt voor zowel linkshandige als rechtshandige gebruikers. Er is zelfs een optionele stroboscoopmodus. In deze modus probeert de zaklamp zich aan te passen aan de cadans van de hardloper. Volgens het bedrijf zal het werken als een hoofd-en achterlicht op auto’s. Daardoor zullen anderen beter aanvoelen in welke richting een persoon gaat.

In termen van software is er een Real-Time Stamina-tool. Het zal je helpen om het potentiële uithoudingsvermogen dat je zou hebben bij matige intensiteit te vergelijken met je uithoudingsvermogen op je huidige inspanningsniveau.

Garmin Epix

Het bedrijf vernieuwt ook zijn Epix smartwatch zeven jaar na de oorspronkelijke modellancering. De nieuwe Epix biedt de meeste hardware en functies van de Fenix ​​7, maar schakelt het transflectieve scherm om voor een 1,3-inch altijd-aan OLED-scherm.

Het wordt geleverd in drie 47 mm-modellen en bevat veel van dezelfde functies als de Fenix ​​7 zoals knoppen, touchscreens en realtime uithoudingsvermogen. De Epix mist echter een LED-zaklamp en opladen op zonne-energie. Volgens het bedrijf kan de batterij van de Garmin Epix 16 dagen meegaan op een enkele lading.

Prijzen en beschikbaarheid

De Fenix ​​7-serie begint met de standaard en de 7s voor $ 699 ,99 tot $899,99. De hogere Garmin 7X begint bij $ 899,99 en loopt op tot $ 999,99. De Epix is ​​vergelijkbaar geprijsd, hij kost $899 voor het leisteen en stalen model en $999,99 voor de witte en zwarte titanium modellen.

Categories: IT Info