Nu Microsoft heeft aangekondigd hun overeenkomst om Activision Blizzard over te nemen, lijkt het erop dat de deal ervoor zal zorgen dat exclusieve PlayStation-content in hun games eindigt na Call of Duty: Vanguard. Activision-games zullen in de toekomst op PlayStation-consoles worden uitgebracht, maar sommige content wordt in plaats daarvan voor Xbox-gamers bewaard.

Zal Activision-games exclusief voor Xbox zijn?

Microsoft Gaming’s nieuwe CEO Phil Spencer bevestigd aan Bloomberg dat ze niet alle Activision-titels weghalen van PlayStation:”Ik zeg alleen tegen spelers die Activision Blizzard-games spelen op het Sony-platform: het is niet onze bedoeling om gemeenschappen daarvan weg te halen platform en daar zijn we ons voor blijven inzetten”.”Iemand die bekend is met het denken van het bedrijf”zei echter ook dat hoewel Activision games voor PlayStation-consoles zal blijven uitbrengen, sommige content exclusief voor Xbox zal zijn. Dit kan ook betekenen dat sommige toekomstige Activision Blizzard-games ook exclusief voor Xbox zijn.

Toegegeven, dit zou geen verrassing moeten zijn, gezien wat er tot nu toe met Bethesda is gebeurd nadat Microsoft hun moederbedrijf Zenimax Media had overgenomen. Terwijl bestaande PlayStation-getimede exclusiviteitsvensters werden geëerd met titels als Deathloop en de aankomende Ghostwire: Tokyo, is bevestigd dat sommige toekomstige titels exclusief zijn, zoals Starfield en misschien zelfs The Elder Scrolls VI. Activision Blizzard-franchises zoals Call of Duty, Tony Hawk, Diablo, Overwatch, Spyro, Guitar Hero en Crash Bandicoot hebben allemaal een behoorlijke geschiedenis op PlayStation, maar ze zullen misschien niet meer in de toekomst van PlayStation voorkomen.

Spencer ook bevestigde aan Seeking Alpha dat de twee bedrijven waren begonnen eind 2021 overnamegesprekken voeren, en dit zou kunnen verklaren waarom de exclusieve PlayStation-content in Call of Duty: Vanguard vrij minimaal was in vergelijking met voorgaande jaren. Vanguard heeft tot nu toe een teleurstellende ontvangst gehad met lagere verkopen dan verwacht en beschuldigingen van slecht leiderschap die de problemen aanwakkeren.

Zorg ervoor dat u uw mening geeft over de vraag of de overname van Activision Blizzard door Microsoft slecht nieuws kan zijn voor Sony in onze mening van de lezer.

Categories: IT Info