Een oud lek dat mogelijk verband houdt met Horizon Forbidden West krijgt wat nieuwe aandacht, omdat het zou kunnen wijzen op de grote schurken van zijn nieuwe verhaal.

Het lek werd oorspronkelijk in oktober 2019 gepost door een Reddit-gebruiker onder een wegwerpaccount. Het dateert van vóór de aankondiging van Horizon Forbidden West, verwijzend naar het project met een naar verluidt in ontwikkeling zijnde naam Horizon 2: Singularity. Dat bleef niet hangen, maar zoals Reddit-gebruiker Vincent201007 vandaag opmerkte , enkele andere details zijn min of meer correct gebleken: bijvoorbeeld een uitgebreid klimsysteem en de toevoeging van een enterhaak.

De oorspronkelijke post wijst ook op de opkomst van een stam genaamd de Oshua, die relatief geavanceerde technologie gebruikt die hun is verleend door Vast Silver, een malafide AI waarnaar wordt verwezen in Horizon Zero Dawn. Vincent201007 stelt voor dat deze Oshua de”nog sterkere stam zijn: vreemdelingen die de kust passeren, op zoek naar geheimen”waarnaar wordt verwezen door Aloy’s voice-over in de Horizon Forbidden West-trailer van eerder deze maand.

Zoals het originele lek zegt , zouden de Oshua en Vast Silver zelf de echte tegenstanders zijn van het verhaal van Forbidden West, waarbij de Oshua Vast Silver op de troon zou proberen te zetten in een van de grote oorlogsmachines van vóór de robotapocalyps. Het is echter de moeite waard om ook op de inconsistenties met de oude informatie te wijzen.

Behalve het verschil in titel beweerde het lek dat het grootste deel van het spel zich zou afspelen in de Mojave-woestijn. Van wat we tot nu toe van Forbidden West hebben gezien, bevindt zich tenminste een behoorlijk deel ervan in de ruïnes van San Francisco, dat vrij ver van de Mojave ligt. Het maakt ook geen melding van de Red Blight en de enorme stormen die Aloy ertoe brengen om ver buiten haar huis in de Rocky Mountains te reizen.

Game-projecten veranderen vaak nogal wat tussen de tijd van hun eerste conceptie en hun aankondiging, laat staan ​​hun release, dus het is mogelijk dat alle details in het 2019-lek op een gegeven moment juist waren. Het is ook mogelijk dat het allemaal verzonnen was en dat de punten die nu nog steeds kloppen gewoon toeval waren. Lekken zonder duidelijke herkomst, zoals deze, zijn altijd de moeite waard om met scepsis te bekijken.

Een oud prototype laat zien hoe Horizon Zero Dawn eruit zou hebben gezien als Aloy vliegende Glinthawks kon besturen.

Categories: IT Info