Schrijver James Tynion IV, die onlangs de Batman-titel van DC verliet om prioriteit te geven aan verhalen van de maker die via zijn persoonlijke Substack zijn uitgebracht, keert in april terug naar de uitgever voor een nieuwe doorlopende titel in de Sandman Universe-afdruk, die zich zal concentreren op de donkere, veel angstaanjagender creaties van Morpheus, de Lord of Dreams: dat zijn natuurlijk nachtmerries.

Sandman Universe: Nightmare Country zal leven tot zijn titel door zich te concentreren op een van Morpheus’meest beruchte nachtmerrieachtige creaties, de Corinthian-een bovennatuurlijke seriemoordenaar die de vorm aanneemt van een persoon met een mond vol tanden waar zijn ogen zouden moeten zijn.

In Sandman Universe.: Nightmare Country, de Corinthische wordt met tegenzin vrijgelaten uit zijn gevangenschap in het rijk van de Dreaming door Daniel, de huidige Lord of Dreams, om op jacht te gaan naar iets dat nog erger is dan zichzelf: een nachtmerrie die niet is gecreëerd door Droom, met een verborgen oorsprong en een eigen geest.

Sandman Universe: Nightmare Country doet zijn naam opnieuw eer aan en neemt de Corinthian mee op een angstaanjagende roadtrip door Amerika, dat DC beschrijft als”een angstaanjagend reisverslag door een natie die zowel herkenbaar als obsceen is. jullie dingen die nog nooit eerder in een Sandman-serie zijn gezien.”

Die nieuwe bezienswaardigheden beginnen met twee nieuwe wangedrochten die de Corinthian volgen op zijn missie: een paar moordenaars genaamd Mr. Agony en Mr. Ecstasy die een geheel eigen bloeddorstige agenda, inclusief het doden van de Korinthiërs zelf. Je kunt de ontwerpen van seriekunstenaar Lisandro Estherren voor Mr. Agony en Mr. Ecstasy hier bekijken:

Sandman Universe: Nightmare Country-ontwerpen (Image credit: DC)

Samen met het hoofdverhaal zal elk nummer van Nightmare Country een back-upverhaal bevatten over verschillende nachtmerries uit the Dreaming, met een gastartiest die elk verhaal op zich neemt. De eerste back-up in Sandman Universe: Nightmare Country #1 wordt getekend door Yanick Paquette.

“The Sandman is de serie waardoor ik stripboekschrijver wilde worden”, zegt Tynion in de serie Aankondiging.

(Image credit: DC)

“Toen ik opgroeide, las ik graag de strips over gekostumeerde helden en schurken, maar de verhalen die ik steeds op papier wilde zetten, bestonden in veel genres, en ik had mezelf ervan overtuigd dat de enige plek waar je mee weg kon komen was in proza’, vervolgt hij.”Pas op de vroege middelbare school toen ik de eerste delen van Sandman in handen kreeg, zag ik de onmetelijkheid van wat er mogelijk was in een stripboek, en ik werd vastbesloten om mijn leven lang strips te maken.”

Samen met titels zoals Batman en Detective Comics, Tynion staat bekend om zijn horrorverhalen die eigendom zijn van de maker, zoals Something is Killing the Children, Memetic en The Woods.

Sandman Universe: Nightmare Country #1 gaat op 12 april in de verkoop, met een hoofdcover van Reiko Murakami en variantcovers van Kelley Jones , Alvaro Martinez Bueno en Jenny Frison.

Blijf op de hoogte van Newsarama voor DC’s volledige verzoeken van april 2022, die later in januari verschijnen.

Er is geen betere plek om een ​​exemplaar van Sandman Universe: Nightmare Country #1 op te halen dan je lokale stripboekwinkel.

Categories: IT Info