Huidige Activision Blizzard CEO Bobby Kotick naar verluidt van plan om het bedrijf te verlaten nadat hun overname door Microsoft is voltooid. Totdat de deal is afgerond, blijft Kotick echter in positie, ondanks de inspanningen van de ontwikkelaarsprotesten die opriepen tot zijn verwijdering na beschuldigingen van wangedrag en intimidatie bij het bedrijf.

Wat gebeurt er daarna met Bobby Kotick?

Phil Spencer, CEO van Microsoft Gaming, bevestigde dat Kotick”zal blijven dienen als CEO van Activision Blizzard, en hij en zijn team zullen zich blijven concentreren op het stimuleren van inspanningen om de bedrijfscultuur verder te versterken en de bedrijfsgroei te versnellen”. Nadat de deal is gesloten, zal Activision Blizzard zich moeten melden bij Spencer, maar de deal zal waarschijnlijk nog een hele tijd duren om dat stadium te bereiken. In een brief aan de werknemers van Activision Blizzard zei Kotick dat hij niet verwachtte dat aan de”noodzakelijke wettelijke goedkeuringen en andere gebruikelijke sluitingsvoorwaarden”zou worden voldaan ergens in het fiscale jaar dat eindigt op 30 juni 2023.

Zodra de deal rond is, zeggen mensen met kennis van de onderhandelingen tussen de twee bedrijven dat Kotick naar verwachting zal aftreden als CEO. Volgens de New York Times is er een kans dat hij blijft binnen het bedrijf een adviserende rol. Tot nu toe heeft Kotick geweigerd commentaar te geven op wat er zal gebeuren nadat de deal is gesloten, hoewel Wall Street Journal meldt dat Kotick tegen Microsoft zei dat hij”altijd beschikbaar zou zijn om ervoor te zorgen dat we de allerbeste integratie krijgen”.

Het verbeteren van de werkomstandigheden bij Activision Blizzard

Kotick beweert dat de deal absoluut niets te maken heeft met de beschuldigingen van discriminatie, seksuele intimidatie en ander wangedrag waarmee het bedrijf en zijn CEO de afgelopen maanden te maken hebben gehad. Echter, Bloomberg heeft vernomen dat dit precies de reden is waarom Microsoft besloot Activision te benaderen. Ze dachten dat Kotick meer bereid zou zijn om een ​​deal te sluiten te midden van de negatieve aandacht en extra druk. Kotick was aanvankelijk terughoudend om te verkopen en zocht andere bieders, maar het bestuur van Activision had andere ideeën.

Eind vorig jaar zei Spencer dat Microsoft hun relatie met Activision Blizzard evalueerde in plaats van de beschuldigingen. Zowel Spencer als Microsoft-CEO Satya Nadella hebben allebei gezworen om de arbeidsomstandigheden te helpen verbeteren. In een eerder interview met New York Times zei Spencer zei:

Nou, ik denk dat het eerste wat we moeten kunnen doen is om mensen het gevoel te geven dat ze kunnen rapporteren en praten over wat er gebeurt. Dat gaat, zoals ik al zei, naar de veiligheid voor mensen. En daar heb ik in mijn eigen team meer mogelijkheden van. Maar ik zal in het algemeen zeggen dat het hebben van open communicatielijnen waar mensen kunnen rapporteren over hun ervaringen in onze teams, zo belangrijk moet zijn.

En om daar te komen, is het een culturele inspanning van hoe bouw je dat vertrouwen op zodat mensen het gevoel hebben dat wanneer ze fluiten, wanneer ze hun hand opsteken over onderwerpen die gaande zijn, ze geen repercussies zullen ondervinden. Ze zullen eerder actie zien. Wat betreft het werk dat we doen met andere bedrijven, nogmaals, ik zou liever andere bedrijven helpen dan te proberen te straffen. Ik denk niet dat het mijn taak is om andere bedrijven te straffen.

In de tussentijd hebben de werknemers van Activision Blizzard gezworen door te gaan met hun stakingen totdat het bedrijf een veiligere plek wordt om te verblijven. werk.

Er zijn ook andere gevolgen voor de deal van vandaag. Alle exclusieve PlayStation-content van Activision-titels zal waarschijnlijk eindigen na Call of Duty: Vanguard. Ondanks de deal is Sony echter nog steeds een groter bedrijf dan Microsoft op het gebied van gaming-inkomsten. U kunt uw mening geven over de overname en wat dit naar de mening van onze lezer voor Sony kan betekenen, terwijl u ook kunt raden welke studio Sony de volgende keer zal overnemen.

Categories: IT Info