Smartphones zijn tegenwoordig zo krachtig dat ze kan volledige pc-games van een paar jaar geleden draaien. Ik was compleet verbluft toen Final Fantasy VII op Google Play verscheen, en dat is lang geleden.

Kracht staat niet altijd gelijk aan productiviteit, vooral niet als je enige interface een vrij klein scherm en je vingertoppen is. Samsung realiseerde zich dat en lanceerde zijn Samsung DeX-oplossing-een systeem waarmee je je smartphone kunt aansluiten op een groter scherm en accessoires zoals een toetsenbord en muis kunt gebruiken.

De eerste generatie van dit systeem, gelanceerd met de Galaxy S8 terug in 2017 had je een hardware-dockingstation nodig, maar een jaar later vereenvoudigde Samsung de zaken en nu heb je maar een paar kabels nodig om het systeem te laten werken. Nu kun je DeX zelfs draadloos gebruiken met de nieuwste vlaggenschepen van Samsung en alles casten naar een smart-tv of monitor.

De eerste generatie Samsung DeX in actie

Ik zal niet te diep ingaan op details over Samsung DeX-als je het systeem hebt gebruikt, weet je de essentie ervan al, zo niet-dan zou je antwoord in de onderstaande peiling vrij duidelijk moeten zijn.

Dus, laten we ter zake komen. We hadden een interne discussie met mijn collega’s en er lijken twee kampen te zijn met betrekking tot Samsung DeX. De een denkt dat het een gimmick is en dat niemand het gebruikt, de ander dat het echt nuttig is en zelfs je aankoopbeslissing kan beïnvloeden.

We hebben besloten het je te vragen. Allereerst, heb je ooit Samsung DeX in welke vorm dan ook gebruikt? En ten tweede, deel in de opmerkingen hieronder uw ervaring met het systeem en eventuele aanvullende gedachten.

Meer peilingen:

Categories: IT Info