Adobe Photoshop wordt gebruikt door zowel professionals als normale gebruikers en is de meest bekende fotobewerkingssoftware van altijd. Ontwikkeld door Adobe Inc., werd de rasterafbeeldingseditor voor het eerst gelanceerd in 1990.

De software gebruikt de PSD-en PSB-bestandsindelingen met de mogelijkheid om afbeeldingen in meerdere lagen te bewerken. Hoewel Photoshop beperkte ondersteuning biedt voor vectorafbeeldingen, kunnen gebruikers deze eenvoudig uitbreiden met behulp van door de gemeenschap ontwikkelde add-ons.

Het is niet verwonderlijk dat Photoshop-gebruikers, zoals alle softwareproducten die op de markt verkrijgbaar zijn, te maken krijgen met enkele bugs, zoals de probleem waarbij het raster niet gecentreerd was voor sommige en inconsistente toetsenbordinvoer voor dialoogvensters na een recente update.

En het lijkt erop dat Adobe Photoshop-gebruikers met een ander probleem worden geconfronteerd dat ervoor zorgt dat het gereedschap Uitvloeien vastloopt op Windows. Velen zeggen dat het gebruik van de tool meerdere keren in één sessie ervoor zorgt dat de app niet meer werkt, gevolgd door de foutmelding’Bevestiging mislukt!’.

Het probleem werd voor het eerst gemeld in september 2020 op Adobe Photoshop 21.2. 2.

Als het gereedschap Uitvloeien tussen de 475-500 keer wordt gebruikt binnen dezelfde Photoshop CC 2020-sessie, geeft het een Bewering mislukt! fout en crasht Photoshop. Dit is zeer herhaalbaar en gebeurt op elk Windows-systeem in mijn testen. Ik heb dit oorspronkelijk gemeld in versie 21.2.2. Het gebeurt nog steeds in versie 21.2.4. Ik heb nooit een antwoord op de vorige post ontvangen, dus ik weet niet zeker of iemand van Adobe het heeft gezien. Het is gemakkelijk om dit opnieuw te maken. Gewoon een 1-staps actie uitvoeren met Uitvloeien in een batchproces zal Photoshop altijd crashen met deze fout van 475-500 afbeeldingen. Dit gebeurt alleen in CC 2020 maar niet in CC 2019.

(Bron)

Adobe had het probleem opgelost destijds met de Photoshop 21.1-update. Maar nieuwe rapporten suggereren dat de bug gebruikers opnieuw treft.

Klik/tik om de afbeelding te vergroten

Hoi Jeff, Dit probleem is terug in Photoshop 23.1.0. Het probleem is opgelost van 21.1 – 23.0.2 maar is nu weer terug in 23.1.0. Het lijkt erop dat de oplossing die is geïmplementeerd, mogelijk is teruggedraaid naar de vorige staat. De kwestie is precies hetzelfde. Het is alleen Windows. Het lijkt alle Windows-systemen te beïnvloeden. De fout lijkt nog steeds voor te komen tussen 475 en 500 afbeeldingen die door Face Aware Liquify zijn gelopen binnen een bepaalde Photoshop-sessie.
(Bron)

Gelukkig erkende Adobe het probleem snel en zei dat ze aan een oplossing werken. Er is echter geen ETA wanneer het zal worden opgelost.

Ik heb de oplossing geverifieerd en we werken eraan om het via de pijplijn te krijgen en andere configuraties te testen. In de hoop dit snel bekend te maken.
(Bron)

We hopen dat de ontwikkelaars de fix zo snel mogelijk implementeren zodat gebruikers hun werk zonder onderbrekingen kunnen voortzetten. Zoals altijd zullen we deze ruimte bijwerken wanneer deze is opgelost, dus houd ons in de gaten.

Opmerking: we hebben meer van dergelijke verhalen in onze speciale Apps-sectie, dus zorg ervoor dat u ze volgt als goed.

Categories: IT Info