Nadat Square Enix een groot deel van zijn westerse ontwikkelingsaanwezigheid heeft afgestoten, is Square Enix van plan nieuwe IP en studio’s op te richten terwijl het zijn activiteiten herschikt.

In het laatste financiële rapport schetste Square Enix kort plannen om”ons IP-ecosysteem te versterken”als een bedrijfsstrategie voor de”middellange termijn”. Het benadrukte in het bijzonder een stap om”robuuste IP te cultiveren”evenals de”creatie van nieuwe IP”.

Dit plan zou worden ondersteund door stappen om”de ontwikkelingsmogelijkheden van games te vergroten door nieuwe studio’s op te richten, [fusies en overnames], enz.”, wat suggereert dat Square op zoek is naar het creëren en mogelijk overnemen van enkele extra studio’s.

Dit volgt op de verkoop door Square van Tomb Raider-studio Crystal Dynamics, Deus Ex-studio Eidos-Montreal, evenals Square Enix Montreal en andere aangesloten IP in een deal van $ 300 miljoen met Embracer Group. Destijds beschreef Square Enix de deal als een manier om”het bedrijf te helpen zich aan te passen aan de veranderingen die gaande zijn in de wereldwijde zakelijke omgeving door een efficiëntere toewijzing van middelen tot stand te brengen.”

Square herzag het doel van de deal in zijn laatste rapport, waarin de plannen worden bevestigd om”de overzeese publicatiefunctie beter af te stemmen op de organisatie in Tokio.”Het bedrijf verdubbelde ook met name deze desinvestering en hielp”de lancering en het genereren van inkomsten met nieuwe bedrijven te versnellen door vooruitgang te boeken met investeringen in focusgebieden”, waaronder blockchain, AI en de cloud. Square’s zelfs ruige ambities”lanceren een nieuw NFT-merk en IP”op basis van een nieuwe blockchain-push.

De verkoop van Square Enix-games stegen vorig jaar, vooral dankzij de explosieve populariteit van Final Fantasy 14: Endwalker.

Categories: IT Info