Mozilla Firefox heeft geen ingebouwde functie voor verticale tabs die vergelijkbaar is met Microsoft Edge, maar dat is geen groot probleem omdat er tijdelijke oplossingen zijn, nogal wat om precies te zijn. Maar we gaan ons alleen concentreren op degenen die het beste werken. Nu is het zeer goed mogelijk dat Mozilla Microsoft in de toekomst zou kunnen volgen door een ingebouwde functie voor verticale tabbladen toe te voegen, maar we zullen die brug oversteken als en wanneer we daar aankomen. Voor nu gaan we bespreken hoe u verticale tabbladen in Firefox kunt krijgen met twee belangrijke extensies, en dit zijn Tab Center Reborn en Sidebery.

Hoe u verticale tabbladen krijgt in Firefox met Tab Center Reborn

Eerst gaan we het hebben over het downloaden en installeren van de relevante extensies, en vervolgens hoe u ze effectief kunt gebruiken.

We gaan het hebben over het downloaden en installeren van de relevante extensies. zoals Tab Center Reborn omdat het gratis is, zoals verwacht, en een gebruikersbeoordeling heeft. Bovendien zijn alle standaardpagina-opties van de horizontale balk van Firefox redelijk goed geïntegreerd, dus gebruikers zouden iets belangrijks moeten missen. Bovendien kan de zijbalk zich aanpassen aan het thema van de browser wanneer daarom wordt gevraagd.

Open FirefoxBezoek Tab Center Reborn-paginaDownload de add-onOpen een nieuw tabbladHoe filtert u tabbladenGa naar de pagina Instellingen

1] Open Firefox

Open de Firefox-webbrowser door op de snelkoppeling op uw computer te klikken.

2] Ga naar de Tab Center Reborn-pagina

Ga vervolgens naar de officiële Tab Center Reborn-pagina via de Firefox Browser Add-ons website.

3] Download de add-on

Klik op de blauwe downloadknop met de tekst Add to Firefox.Bevestig dit door de pop-up Add-optie bovenaan te selecteren.

Als u naar links kijkt Firefox, u zou nu moeten zien hoe Tab Center Reborn eruitziet met zijn miniatuurvoorbeelden voor alle geopende paginatabbladen. Nu zijn de miniatuurvoorbeelden kleiner dan je zou willen, maar uiteindelijk is het nog steeds iets dat niet wordt gevonden op de standaard horizontale tabbladbalk.

4] Open een nieuw tabblad

OK , dus als u een nieuw tabblad in Tab Center Reborn wilt openen, hoeft u hier alleen maar op het pluspictogram te klikken. Het bevindt zich direct naast het zoekvak boven aan de geopende tabbladen.

Houd er rekening mee dat het openen van een nieuw tabblad hier ook een tabblad opent vanuit het horizontale gedeelte.

5] Tabbladen filteren

Een van de functies die we leuk vinden aan deze Firefox-extensie, is de mogelijkheid om tabbladen te filteren. Als u bijvoorbeeld veel tabbladen hebt geopend, maar u zich slechts op een paar wilt concentreren, typt u gewoon de naam van het tabblad in het filtervak, en alleen tabbladen met die naam verschijnen.

6] Ga naar de instellingenpagina

In termen van instellingen, klik dan gewoon op het tandwielpictogram om het instellingengebied voor Tab Center Reborn te openen. U zult een paar wijzigingen zien die u kunt aanbrengen om de zaken nog spannender te maken. U kunt bijvoorbeeld verklein de hoogte van de tabbladen door de compacte modus in te schakelen. Als dit is gebeurd, verwacht dan in de toekomst geen voorvertoningen met tabbladen meer te zien. De optie is er ook om het huidige browserthema te gebruiken, over te schakelen naar het laatst actieve tabblad en meer.

Verkrijg Firefox verticale tabbladen met Sidebery

Als u op zoek bent naar een verticale tabbladextensie voor Firefox die iets geavanceerder is dan Tab Center Reborn. We vinden het leuk vanwege het eenvoudige ontwerp en de integratie van een zijbalkpaneel met bladwijzers. De gebruikersrecensies zijn hoger dan 4 sterren, dus weet dat je een goede ervaring zult krijgen.

Download SideberyBekijk bladwijzersOpen het menu Instellingen

1] Download Sidebery

Bezoek de officiële pagina op de Firefox Browser Add-ons website.

Vanaf daar , klik op Toevoegen aan Firefox en voltooi de taak door Toevoegen te selecteren in het pop-upmenu.

2] Bladwijzers bekijken

Als het erop aankomt om bladwijzers te bekijken, hoeft u alleen om op het pictogram naast het standaardpictogram te klikken. U ziet dan alle bladwijzercategorieën.

3] Open het menu Instellingen

Om te bekijken extra opties, klik dan op het tandwielpictogram. Hier breng je wijzigingen aan in het contextmenu, de navigatiebalk, de panelen en meer. De opties hier zijn behoorlijk intensief, dus neem de tijd om ze allemaal door te nemen.

Lees: Verticale tabbladen krijgen in Chrome

Ondersteunt Firefox verticale tabbladen?

Nee, Firefox ondersteunt standaard geen verticale tabbladen, maar gebruikers kunnen verticale tabbladen toevoegen met het gebruik van add-ons.

Hoe wijzig ik de lay-out van tabbladen in Firefox?

Het wijzigen van de lay-out van tabbladen in Firefox is een eenvoudige taak. Het enige wat u hoeft te doen is met de rechtermuisknop op de menubalk te klikken en Werkbalk aanpassen te selecteren. Wijzig de dichtheid om de grootte van het tabblad te vergroten of te verkleinen. Een ander ding dat u hier kunt doen, is door met de rechtermuisknop op een tabblad te klikken en vervolgens Tabblad vastzetten te selecteren of tabbladen aan nieuwe container toe te voegen.

Hoe u de tabbladindeling in Firefox kunt wijzigen

Ondanks het ontbreken van een functie voor verticale tabbladen in Firefox, kunnen gebruikers nog steeds wijzigingen aanbrengen in de werking van tabbladen. Klik hiervoor op de menuknop en selecteer vervolgens Instellingen of Voorkeuren in het vervolgkeuzemenu. Ga vervolgens naar de categorie Algemeen en scrol omlaag naar Tabbladen.

De hoogte van tabbladen wijzigen in Firefox

Ja, het is mogelijk om de hoogte van tabbladen in Firefox te wijzigen. Het enige wat je hoeft te doen is het menu about:config te openen en van daaruit te zoeken naar browser.compactmode.show. Dubbelklik om de waarde te wijzigen van False naar True. Als u klaar bent, gaat u naar de Menu-knop > Meer-tools > Aanpassen-werkbalk en klikt u onderaan de pagina op Dichtheid en selecteert u Compact.

Categories: IT Info