Uitgever Dotemu heeft dit bevestigd via Twitter, op 13 juli 2022 , heeft die op pixelart arcade-geïnspireerde vechter, Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge, de 1 miljoen verkochte exemplaren overschreden. De game werd op 16 juni op alle platforms uitgebracht en werd bijna universeel geprezen, en dit niveau van succes in zo’n korte tijd geeft geloof aan het argument dat het meer te bieden heeft dan alleen nostalgie.

De geschiedenis van de videogames van deze iconische schildpadden gaat helemaal terug tot 1989 toen de eerste game in arcades verscheen. Sindsdien heeft de serie talloze herhalingen en vervolgen gekregen, waarvan de meeste hun weg naar thuisconsoles vonden. Hoewel er overal spin-offs en variaties zijn geweest, staan ​​TMNT-games bekend om hun klassieke side-scrolling beat-em-up coöp-gameplay, waarbij jij en maximaal 4 vrienden het speelbare terrein op en neer kunnen bewegen en slechteriken kunnen verslaan.

DUALSHOCKERS-VIDEO VAN DE DAG

Veel later, in 2022, heeft Shredder’s Revenge een vergelijkbare speelstijl, zij het met nieuwe bewegingen en moderne levenskwaliteit verbeteringen, zoals niet al je opgespaarde lunchgeld hoeven uit te geven omdat je niet voorbij een baas kunt komen. Een van de vele geprezen aspecten van de game is dat het besloot dicht bij de oorsprong van de serie te blijven, niet alleen in gameplay maar ook in visuals, en te kiezen voor een old-school pixelart-stijl, nu vloeiender en gelikter dan ooit.

De titel is ontwikkeld door Tribute Games; een studio in Montreal met een bijzondere focus op side-scrolling titels. Velen in het team maakten eerder deel uit van Ubisoft, waar ze werkten aan Scott Pilgrim vs. The World: The Game, nog een beat-em-up met een ouderwetse visuele stijl.

Bij de release, TMNT: Shredder’s Revenge werd met open armen en brede bijval ontvangen. De grote meerderheid van de recensies was positief, ook hier op DualShockers. Recensies zijn echter één ding, en commercieel succes een ander. Voor een game die ver verwijderd is van Triple-A, wat betekent dat in termen van budget, 1 miljoen verkopen in minder dan een maand natuurlijk een enorm succes is.

Dit toont aan dat multiplayer-brawlertitels zoals deze hebben hun verdienste die verder gaan dan alleen nostalgie-aas. Een aanzienlijk deel van de huidige gamingmarkt heeft immers weinig tot geen herinneringen aan het spelen van arcade-spellen in de late jaren 80 tot begin jaren 90. Deze game heeft veel prachtige aspecten die niet veel worden gezien, zelfs niet in de indie-ruimte, zoals de co-op voor 4 spelers op hetzelfde scherm en het eenvoudige maar bevredigende vechtplezier van het verslaan van slechteriken (wanneer in de gemakkelijkere moeilijkheden natuurlijk). De pixelkunst is ook geweldig, hoewel die een sterke opleving heeft gekregen in de indie-markt, en velen beseffen nu dat het net zo mooi kan zijn als dure 3D-graphics.

Categories: IT Info