Resident Evil-fans, houd het vuur vast. De nieuwe Netflix-serie, met in de hoofdrol Lance Reddick als Albert Wesker, zal zeker hordes brandende vragen en verbaasde blikken oproepen van mensen die op zoek zijn naar een getrouwe aanpassing van de games. Is Resident Evil-canon? Als dat het geval is, hoe overleefde Wesker het vallen in een vulkaan? Hier is alles wat je moet weten over of (en hoe) de Resident Evil Netflix-serie past in de gamefranchise.

Is de Resident Evil Netflix-serie canon?

( Afbeelding tegoed: Netflix)

In zekere zin, ja. De Netflix-serie speelt zich misschien af ​​in New Raccoon City in 2022 en post-apocalyps Europa in 2036, maar de gebeurtenissen van de games maken allemaal deel uit van dit universum. Het Raccoon City-incident vindt tientallen jaren eerder plaats in 1998, wat bevestigt dat alles wat plaatsvond in Resident Evil 2 en Resident Evil 3 deel uitmaakt van de wereld van de Netflix-serie. In wezen is de tv-show een vervolg op de games, maar het is onwaarschijnlijk dat de games ooit naar de tv-show zullen verwijzen.

“De games zijn ons achtergrondverhaal. Alles wat er in de games is gebeurd, bestaat in deze wereld,”vertelde showrunner Andrew Dabb ons eerder dit jaar.”Dus het dorp is er. We komen er misschien pas in seizoen 5, maar het is in onze wereld… De films zijn een ander verhaal, maar alles in de games is een achtergrondverhaal voor de show.”

De Netflix-serie plaagt ook hoe het probleem van de schijnbare’dood’van Albert Wesker in Resident Evil 5 zal worden opgelost. Een bijzonder vervelende doorn in het oog van Umbrella’s in Tijuana vertelt zijn dochters Billie en Jade dat Wesker’stierf’vóór 2022 en niet zou moeten leven door de gebeurtenissen van het tv-programma. 

De serie zal dan ook voortbouwen op bestaande kennis en deel uitmaken van de gevestigde canon. Dabb onthulde ook aan SFX dat er een”zeer goede verklaring is waarom [Wesker] is terug en waarom hij is zoals hij is.”

Er zijn echter een paar verhaalgerelateerde problemen die nog moeten worden opgelost. We kunnen veilig aannemen dat Resident Evil 1-3 en Resident Evil 5 volgt exact dezelfde plotbeats, maar het lot van de plot van sommige andere games is onduidelijk. 

Paraplu zou, volgens welke maatstaf dan ook, dood moeten zijn en bur tegen 2022, dus hun heropleving in de laatste dagen is een ander mysterie dat moet worden uitgelegd in de Netflix-serie. En hoe zit het met Chris, Claire en Leon? De Resident Evil-show wil voorlopig graag zijn eigen verhaal vertellen zonder al te veel legacy-personages, maar hun optredens kunnen later niet worden uitgesloten.

Resident Evil wordt nu gestreamd op Netflix. Bekijk voor meer van de streamer de beste Netflix-shows en de beste Netflix-films die je nu zou moeten kijken.

Categories: IT Info