Zoals diehard fans zullen weten, is de tijdlijn van Resident Evil behoorlijk ingewikkeld. Mainline-games bestaan ​​naast CGI-films in canon, terwijl er door de jaren heen verschillende spin-offs zijn om rekening mee te houden. De Netflix-serie brengt de zaken nog verder in de war door nog verder vooruit in de tijd te springen, in dialoog te gaan met gebeurtenissen uit het verleden en voort te bouwen op reeds bestaande canon.

Om dit alles te helpen begrijpen, hebben we een overzicht gegeven van de belangrijkste evenementen van de Resident Evil-tijdlijn, inclusief waar de nieuwe Netflix-serie precies in past. 

Wanneer vindt de Resident Evil Netflix-serie plaats?

(Image credit: Netflix)

De Resident Evil Netflix-serie vindt zowel in 2022 als in 2036 plaats. Dat maakt ze chronologisch de nieuwste gebeurtenissen op de Resident Evil-tijdlijn.

In 2022 is Umbrella nog steeds springlevend, terwijl Albert Wesker (die schijnbaar is teruggekeerd uit de dood) bij zijn dochters Billie en Jade in New Raccoon City woont.

14 jaar later en een volwassen Jade overleeft in een wereld na de uitbraak. Vleesetende zombies hebben een groot deel van de bevolking overspoeld, waarbij verschillende bedrijven hun eigen regio’s en stadstaten hebben uitgehouwen. Er wordt ook sterk gesuggereerd dat de uitbraak in 2022 begon.

Deze gebeurtenissen, zoals wordt onthuld in de show, vinden allemaal plaats decennia na het Raccoon City-incident in 1998. Daar werd een zombie-uitbraak in de doofpot gestopt door Paraplu en de Amerikaanse regering, waarbij de stad uiteindelijk wordt gebombardeerd om de waarheid te verbergen over wat er werkelijk is gebeurd. Als je nieuw bent in de serie en graag wilt zien hoe dat is verlopen, speel dan zeker de Resident Evil 2 en Resident Evil 3 Remakes.

Showrunner Andrew Dabb heeft ons al verteld”alles wat er in de games bestaan ​​in deze wereld”, dus hier is hoe de rest van de serie past naast de Resident Evil Netflix-show.

Resident Evil Zero (juli 1998) Resident Evil (juli 1998) Resident Evil 2 (september 1998) Resident Evil 3 (september 1998) Resident Evil: Code Veronica (december 1998) Resident Evil: Infinite Darkness [flashbacks van Penamstan Civil War] (2000) Resident Evil 4 (2004) Resident Evil: Revelations (2004-2005) Resident Evil: Degeneration (2005) Resident Evil: Infinite Darkness (2006) Resident Evil 5 (2009) Resident Evil: Revelations 2 (2011) Resident Evil: Damnation (2011) Resident Evil 6 (2012-2013) Resident Evil: Vendetta (2014) Resident Evil 7 (2017) Resident Evil: Village (2021)Resident Evil Netflix-serie (nieuwe Raccoon City-scènes, 2022)Residen t Evil Netflix-serie (2036)

Voor het TL;DR-publiek: de Resident Evil Netflix-serie vindt zowel 24 jaar als 38 jaar na de eerste drie games plaats. Wesker die in 2022 in New Raccoon City arriveert, komt 13 jaar na zijn vermeende dood in Resident Evil 5.

Als het toepassen van’games are canon’als algemene theorie in de hele serie, komt Resident Evil: Village het dichtst in de buurt in datum van de Netflix-serie, die technisch gezien een jaar vóór de gebeurtenissen van de nieuwe show plaatsvindt. Wat dat betekent voor de heropleving van Umbrella, zowel als Blue Umbrella in de laatste games en als een kwaadaardig bedrijf in de Netflix-serie, is onduidelijk, en er zullen waarschijnlijk enkele discrepanties zijn als je elke game in kaart brengt met betrekking tot de Netflix-serie.

Om de zaken zo eenvoudig mogelijk te houden, kunnen we er zeker van zijn dat het ontstaan ​​van het verhaal in 1998 begon met de eerste drie games; de Resident Evil Netflix-serie bouwt er decennia later op voort. Opluchting. We hebben het gehaald.

Resident Evil wordt nu gestreamd op Netflix. Bekijk voor meer van de streamer de beste Netflix-shows en de beste Netflix-films die je nu zou moeten kijken.

Categories: IT Info