Blijft Windows 10 bestanden automatisch comprimeren? Als dit het geval is, kunt u dit probleem oplossen door de methoden te volgen die in dit bericht worden vermeld. Hier gaan we meerdere werkende oplossingen delen om het probleem met het automatisch comprimeren van bestanden in Windows 10 op te lossen.

Bestandscompressie wordt meestal gedaan om bestanden en mappen in een relatief kleiner formaat te houden om met minder schijfruimte om te gaan of om wat schijfruimte besparen. Soms begint Windows uw bestanden en mappen automatisch te comprimeren, wat u misschien niet wilt. Dit kan zijn omdat uw pc bijna geen ruimte meer heeft. Een ander element dat hiervoor verantwoordelijk kan zijn, is dat de automatische compressie op mappen of stations mogelijk is ingeschakeld vanwege een aantal onbekende factoren. Bovendien kan dit worden veroorzaakt door een beschadigde database met pictogramcache, waardoor gebruikers denken dat automatische compressie is ingeschakeld.

Fix Windows 10 automatisch Bestanden comprimeren

Als u nu met dit probleem wordt geconfronteerd en u niet wilt dat Windows 10 automatisch comprimeert uw bestanden en mappen, hier is een gids voor u. U kunt elk van de vermelde oplossingen gebruiken op basis van het scenario dat bij u past om het probleem op uw pc op te lossen. span>

Hoe voorkom ik dat mijn bestanden automatisch worden gecomprimeerd ?

Als uw bestanden automatisch worden gecomprimeerd, is deze handleiding iets voor u. Hier hebben we geprobeerd alle mogelijke werkoplossingen te bieden waarmee u kunt voorkomen dat uw bestanden automatisch worden gecomprimeerd op Windows 10. U kunt handmatig schijfruimte controleren, tijdelijke bestanden van uw systeem wissen, een schijfopruiming uitvoeren, auto-compressie op mappen/stations en meer.

Windows 10 comprimeert automatisch bestanden

Als Windows 11 of Windows 10 automatisch bestanden comprimeert, dan zijn hier de suggesties die u kunnen helpen los het probleem op:

 1. Schakel compressie op de schijf uit.
 2. Schakel compressie op mappen uit.

Laten we de bovenstaande methoden bespreken in detail nu!

1] Compressie op de schijf uitschakelen

Er zijn gevallen waarin automatische compressie is ingeschakeld op het station en de map. Automatische compressie kan bijvoorbeeld worden ingeschakeld door het besturingssysteem om nieuwe updates te installeren. In een dergelijk scenario kan het probleem van automatische compressie worden opgelost door de automatische compressie op de schijf handmatig uit te schakelen. U kunt hiervoor de onderstaande stappen volgen:

 1. Open eerst de Verkenner en ga naar de schijf die het probleem veroorzaakt.
 2. Klik daarna met de rechtermuisknop op de schijf en druk in het contextmenu op de optie Eigenschappen.
 3. Ga vervolgens naar het tabblad Algemeen in het venster Eigenschappen.
 4. Zorg er nu voor dat het selectievakje Deze schijf comprimeren om schijfruimte te besparen is niet geselecteerd.
 5. Als dit niet het geval is, schakelt u dit selectievakje uit en drukt u op de knop OK.
 6. Herstarten uw pc om de wijziging door te voeren en kijk dan of het probleem is verdwenen of niet.

Lees: Systeemcompressie in Windows 10 en hoe het ruimte bespaart op apparaten.

2] Compressie op mappen uitschakelen

In het geval dat bepaalde mappen het compressieprobleem op uw pc veroorzaken, kunt u automatische compressie voor die mappen uitschakelen. Volg de onderstaande stappen om dit te doen:

 1. Open Verkenner en ga naar de problematische map (bijvoorbeeld de map Video).
 2. Klik met de rechtermuisknop op de map.
 3. Selecteer in het contextmenu de optie Eigenschappen.
 4. Tik in het venster Eigenschappen op de knop Geavanceerd om de dialoogvenster Geavanceerde kenmerken.
 5. Deselecteer nu de opties Map is gereed voor archivering en Inhoud comprimeren om schijfruimte te besparen.
 6. Klik vervolgens op de knop OK om de wijzigingen toe te passen.
 7. Start ten slotte uw computer opnieuw op om te controleren of het probleem zich blijft voordoen of niet.

Als u een automatisch compressieprobleem tegenkomt, alleen bij bepaalde gebruikersprofielspecifieke mappen, kunt u naar het gebruikersprofiel gaan, de problematische map selecteren en vervolgens de bovenstaande stappen toepassen om de compressie voor de map uit te schakelen.

U kunt het gebruikersprofiel selecteren door naar deze locatie te gaan: C:\Users

TIP: u kunt ook uitschakelen compressie met behulp van opdrachtprompt, groepsbeleid of registermethoden.

Ten slotte bouwt u de Icon Cache-database opnieuw op

In een paar gevallen, zoals als de mappen werden gedecomprimeerd na de installatie van de Windows-update, kan de dubbele blauwe pijl nog steeds worden weergegeven op bestanden of mappen omdat e van een beschadigde pictogramcachedatabase. Hierdoor denkt de gebruiker dat de bestanden continu automatisch worden gecomprimeerd. Een dergelijk scenario vraagt ​​om het opnieuw opbouwen van de pictogramcachedatabase om het probleem op te lossen.

Als u een probleem ondervindt, voornamelijk met snelkoppelingen naar exe-bestanden (programmabestanden) , kunt u proberen dit probleem op te lossen door oudere snelkoppelingen te verwijderen en nieuwe te maken.

Lees: Hoe decomprimeer ik alle bestanden op Windows 10

Hoe voorkom ik dat Windows 10 bestanden comprimeert?

Als u per ongeluk compressie op stations of mappen heeft ingeschakeld, kunt u methode (3) en/of methode (4) uit dit artikel gebruiken om te voorkomen dat Windows 10 wordt gecomprimeerd uw bestanden. Als dit het probleem niet voor u oplost, kunt u een aantal andere oplossingen proberen om bestandscompressie op uw pc te voorkomen.

Waarom worden mijn bestanden gecomprimeerd?

Er is een grotere kans dat uw bestanden worden gecomprimeerd omdat uw pc bijna geen ruimte meer heeft. Omdat gecomprimeerde bestanden en mappen minder schijfruimte in beslag nemen, dus automatische compressie. Het kan ook zijn dat de compressie op de schijf/map bewust of onbewust is ingeschakeld. U moet de compressie dus uitschakelen door naar Eigenschappen van de problematische map of schijf te gaan. Bekijk de stappen die we hiervoor hebben genoemd.

Dat is alles! Ik hoop dat dit artikel je helpt het probleem met het automatisch comprimeren van bestanden in Windows 10 op te lossen.

Lees nu: Windows start niet op na het comprimeren van System Drive.

Fix Windows 10 automatisch comprimeren van bestanden

Categories: IT Info