Spotify is nu naar verluidt het testen van een nieuw, betaalbaarder abonnement met premiumfuncties, Spotify Plus genaamd. De kosten van het plan zijn voorlopig slechts een cent minder dan één dollar per maand. En dat levert een aantal behoorlijk aanzienlijke voordelen op.

Voor die prijs krijgen gebruikers in feite de twee grootste functies van het Spotify Premium-abonnement. Namelijk de mogelijkheid om naar believen nummers over te slaan en elk nummer af te spelen dat door Spotify wordt gehost. De laatste functie is een gegeven en spreekt voor zich. Spotify effectief laten werken zoals elke premium streamingservice. Met de eerste kunnen gebruikers nummers overslaan die ze niet zo leuk vinden als ze willen. Bij het gratis abonnement kunnen gebruikers slechts zes nummers per uur overslaan.

Wat minder duidelijk is, is of de nieuwe service andere voordelen van het Premium-abonnement biedt. Zoals offline afspelen via downloads of audio van hogere kwaliteit die beschikbaar is op de Premium-laag.

Advertentie

Wat is het voordeel dat Spotify Plus zo betaalbaar maakt?

Het grootste nadeel van het nieuwe abonnement is dat het nog steeds door advertenties wordt ondersteund. Dit betekent dat gebruikers nog steeds af en toe advertenties moeten bekijken om het afspelen te laten doorgaan. In andere apps is dat meestal alleen het geval voor niet-betaalde gebruikers.

De exacte aard van de advertenties en andere details over hoe vaak ze daarentegen zullen verschijnen, zijn niet bekendgemaakt. Het is dus heel goed mogelijk dat ze niet zo vaak verschijnen of dat ze een andere vorm aannemen dan audio-advertenties. Maar dat valt nog te bezien en het valt nog te bezien of eindgebruikers daarin meegaan.

Het testen is beperkt, dus verwacht dit niet snel te zien

Nu, Spotify heeft contact opgenomen met de bron om te verduidelijken dat het testen van de betaalbare nieuwe Spotify Plus alleen beschikbaar is voor een”beperkt aantal”gebruikers. Dat zou kunnen betekenen dat het nooit zal worden toegevoegd voor de bredere gebruikersbasis. Uiteindelijk zal dat afhangen van hoe goed Spotify Plus het doet bij het testen. En zal waarschijnlijk ook afhangen van het feit of gebruikers van de gratis laag van het bedrijf ooit een stap hogerop gaan om het nieuwe aanbod uit te proberen.

Advertentie

Zoals Spotify stelt, kan de test er uiteindelijk toe leiden dat het bedrijf simpelweg wordt geïnformeerd over toekomstige plannen. Dat is in tegenstelling tot een officiële release in zijn huidige vorm.

Als en wanneer het komt, is het misschien ook niet zo betaalbaar. De best beoordeelde niveau van Spotify’s service kost momenteel $ 9,99 vanaf dit schrijven. Dat is $ 9 meer dan de Spotify Plus-service. Het is dus niet onwaarschijnlijk dat het bedrijf genoegen neemt met een andere prijs als en wanneer het wordt gelanceerd.

Betaalbare Spotify Plus preview-test screenshots van The Verge

Advertentie

Categories: IT Info