Voor mensen die zich niet willen abonneren op Apple Music, er is nog een andere optie genaamd iTunes Match waarmee ze hun eigen muziek kunnen uploaden. Het is een handige manier om je muziek digitaal bij te houden, vooral als je het van fysieke media zoals cd’s haalt. Maar het blijkt dat veel gebruikers problemen ondervinden met de service.

iTunes Match bestaat al een tijdje en het is een handige optie voor de gebruikers die niet willen overstappen naar Apple Music (wat hetzelfde doet). Die specifieke service kost slechts $ 24,99 per jaar, dus het is een waardevol alternatief voor degenen die geen $ 9,99 per maand willen betalen (of kiezen voor een jaarlijks Apple Music-abonnement).

Tune Match-klanten hebben echter delen hun frustraties met de service via de Apple Support Forums, op Reddit en op Twitter (via MacRumors). Velen van hen wijzen erop dat iTunes Match problemen ondervindt als het gaat om zowel het uploaden van muziek als het synchroniseren van hun bibliotheken.

De gebruikers die het probleem ervaren, zeggen dat de iTunes Match-service vastzit op een lus, in wezen. Ga gewoon nooit verder dan het stadium”Je muziek afstemmen op nummers in de iTunes Store”. Gebruikers op Twitter hebben zelfs een hashtag gemaakt,”#iTunesMatchBroken”, hoe wijdverbreid het probleem is geworden.

Apple is tot nu toe vrij stil gebleven over dit onderwerp. Er zijn enkele reacties op Twitter geweest via het officiële ondersteuningsaccount van Apple op dat platform, waarin staat dat ze de klachten zullen doorgeven. Maar op het moment van publicatie lijkt het erop dat er niet eens aan een oplossing wordt gewerkt. Interessant is dat sommige gebruikers zelfs te horen kregen dat het probleem te maken heeft met hun apparaat-niet met de service. Die zijn volgens sommige gebruikers gedeeld in privégesprekken met Apple Support.

Terwijl sommige iTunes Match-gebruikers die het probleem ondervonden, zeggen dat het upgraden naar macOS 11.6 Big Sur het probleem heeft veroorzaakt, zeggen anderen dat ze niet hetzelfde gebruiken versie van het desktop-besturingssysteem en hebben ook nog steeds problemen.

Sommigen speculeren dat Apple van plan is iTunes Match helemaal af te sluiten, en is momenteel bezig met het afbouwen ervan. Zelfs als dat niet het geval is, maakt het standvastige stilzwijgen van het bedrijf niet veel iTunes Match-klanten erg blij.

In alle opzichten lijkt het erop dat dezelfde functie in Apple Music is ingebouwd-die wordt genoemd iCloud-muziekbibliotheek– werkt prima.

Hopelijk komt er snel een oplossing. Loopt u tegen dit probleem aan?

Categories: IT Info