Har du noen gang ønsket å motta tekstmeldinger fra Doctor Who-universet?

Nei, vi heller ikke. Det er ikke for å redusere den langvarige sci-fi-sendingen som helhet; mer en trist erkjennelse av at den nåværende inkarnasjonen kanskje ikke representerer programmet på sitt beste. Vi ble derfor overrasket over å finne ut at Doctor Who: The Lonely Assassins muligens er det beste Doctor Who-spillet som noensinne er laget. Selv om det riktignok ikke akkurat er en vanskelig bragd å oppnå gitt seriens relativt berørte historie med mediet.

Selv om”funnet telefon”-sjangeren ikke er helt ny, føles det bemerkelsesverdig friskt her , og er en veldig smart måte å bringe spilleren inn i Doctor Who-universet; karakteren din er ikke navngitt eller kjønnet, så det er effektivt deg. Bryteren din blir en mobiltelefon, enten satt midt på skjermen og styrt via markøren ved hjelp av pinnen og knappene, eller-mer intuitivt-vendt sidelengs og brukt som en faktisk telefon (om enn en massiv)-late som om det er slutten av 80-tallet eller noe). Sistnevnte er den mest absorberende måten å spille på-noen måter å spille dette spillet på i tillegg til en berøringsskjerm er et skritt ned. Muligheten til å spille på TV er velkommen, men den er tydelig designet for spill på smarttelefoner.

Kontaktet av UNITs Petronella Osgood, du må navigere i telefonens forskjellige apper for å løse mysteriet til en savnet person. , samt holde øye med Doktoren selv. Du vil undersøke tekstmeldinger, bla gjennom og zoome inn på bilder, lytte til opptak… nesten alt du ville gjort på en vanlig telefon. Dette gjør grensesnittet veldig intuitivt, selv om det er noen åpenbart”lekende”øyeblikk der visse filer og funksjoner vil”låse opp”etter hvert som du utvikler deg, noe som aldri føles så naturlig som det burde gjøre.

Selvfølgelig, du kommer ikke til å løse dette uten noen friksjon, ettersom de helt skremmende Weeping Angels-best kjent for episoden “Blink”, som dette spillet er en direkte oppfølger til-vil være på sporet ditt hele tiden. Deres gjennomgripende innflytelse og noen ganske ærlig gode skriving gjør dette spillet virkelig skremmende noen steder; denne forfatteren er litt flau over å innrømme at han nesten kastet bryteren over rommet på et tidspunkt takket være en strålende enkel skremming vi ikke vil ødelegge.

Det er gåter å løse i løpet av to timer eller så av The Lonely Assassins, men de er ikke for krevende-en notisblokk kan være nyttig for å holde oversikt over visse detaljer, men spillets grensesnitt er intuitivt nok til at du bør finne deg selv. Det vil du også, for dette er sannsynligvis den best presenterte Doctor Who-fortellingen vi har sett siden Moffat-årene; absolutt overlegen alt fra Chris Chibnall.

Å gjøre doktoren til en bakgrunnskarakter var et genistrek for å få rollebesetningen (og deg, spilleren) til å virke sårbar-omtrent som “Blink”, det er en ekte følelse atmosfæren til dette spillet. Det er så godt gjort at det nesten virker uanstrengt, med bare den korte lengden og noen få mindre organiske øyeblikk av introduksjonene til ny mekanikk som kolliderer med nødvendigheten av at fortellingen skal gå videre. Totalt sett er det imidlertid enkelt og behagelig det beste Doctor Who-spillet vi noen gang har spilt-ja, enda bedre enn Dalek Attack på Amiga. Så bra, du vil ikke blinke. Men du burde, ellers vil øynene dine skumme over.

Kan vi ha et”Ghost Light”-spill neste, takk?

Categories: IT Info