Verbonden met iPhone 13 op iOS 15 crasht CarPlay wanneer muziek wordt afgespeeld via Apple Music of apps van derden. Dit probleem wordt toegevoegd aan de lijst met andere bugs die de gebruikerservaring op iOS 15 beïnvloeden.

iPhone 13-gebruikers ontdekken zelf een oplossing voor het crashende CarPlay-probleem op iOS 15

Juist out of the box, iPhone 13-modellen worden aangedreven door de nieuwste iOS 15-update. Getroffen gebruikers deelden het CarPlay-crashprobleem op Twitter, Reddit, Apple Support-pagina en andere sociale-mediaplatforms. Volgens hun ervaring is dit een iPhone 13-gerelateerd probleem. Een gebruiker schreef op de Apple Communities-pagina:

Ik had een iPhone 12 met iOS 15, alles werkte prima en dandy. Ik heb geüpgraded naar iPhone 13 en nu speelt muziek niet af met CarPlay wanneer ik Spotify of Apple Music gebruik.

Ik heb een Audi uit 2018 en Ik gebruik verlichting om verbinding te maken met CarPlay. Wanneer ik op een nummer klik met Spotify of Apple Music, wordt mijn CarPlay-app afgesloten.

CarPlay werkt en wordt niet afgesloten wanneer ik Google maps of Apple-podcasts gebruik. Maar zodra ik op een nummer klik, wordt Apple CarPlay gewoon afgesloten.

Bedankt voor het contact. We willen graag met u samenwerken als uw iPhone 13 niet werkt met CarPlay. Tik op je iPhone op Instellingen > Muziek. Schakel onder Afspelen de EQ uit. Stuur ons een DM en laat ons weten of dat helpt! https://t.co/GDrqU2kzhr

— Apple Support (@AppleSupport) 28 september 2021

De gedeelde oplossingen op de Apple Communities-pagina laten zien dat verschillende oplossingen voor verschillende mensen werken. Als u hetzelfde probleem ondervindt, probeert u de volgende oplossingen:

Schakel Equalizer uit via de app Instellingen > Muziek > EQ en schakel de functie uit. Verwijder de Apple Music-app en installeer deze opnieuw.

Tot nu toe kunnen AirPod Pro-bezitters op iOS 15 de functie Actieve ruisonderdrukking niet uitschakelen via Siri, iPhone 13-gebruikers kunnen de functie’iPhone ontgrendelen met Apple Watch’niet gebruiken, een fout is het verwijderen van foto’s die zijn opgeslagen uit iMessage-threads nadat gebruikers de chats hebben verwijderd, ondervinden ze een intermitterend aanraakprobleem op iPhones dat de aanraakgevoeligheid van het scherm beïnvloedt, dat niet reageert, zelfs niet na meerdere keren tikken, en een foutmelding’iPhone-opslag vol’wordt weergegeven wanneer de smartphone vrije opslagruimte heeft.

Categories: IT Info