As je hebt misschien gehoord dat de Dying Light Platinum Edition is aangekomen op de Nintendo Switch en door de mensen bij Digital Foundry is beschreven als een andere”intelligent ontworpen poort”voor het hybride systeem.

Als je toevallig in het VK, in heel Europa of zelfs in Australië en Nieuw-Zeeland bent gevestigd, kun je het misschien niet echt kopen. Ja, als je in een van deze regio’s woont, is de digitale versie van de game momenteel niet beschikbaar in de Switch eShop.

Waarom? Omdat het in Duitsland verboden is om te verkopen. Zoals uitgelegd door een officiële Techland-woordvoerder op Reddit (via Eurogamer), heeft het allemaal te maken met het feit dat de eShop van Nintendo Europe (waaraan Australië en Nieuw-Zeeland ook zijn gekoppeld) is geregistreerd in Duitsland en in dit specifieke land Dying Light heeft geen classificatie en is niet beschikbaar voor verkoop.

Het team van Techland werkt momenteel samen met zijn partner en de lokale autoriteiten om het verbod zo snel mogelijk op te heffen:

“Als je het hebt over de digitale versie, dan is de digitale versie van de game vanwege de aard van de inhoud momenteel verboden in Duitsland, waar de Europese e-Shop officieel is geregistreerd. Dit maakt het onmogelijk om de game officieel te distribueren in Europese landen en ook in Australië en Nieuw-Zeeland. We werken momenteel samen met onze partner en lokale autoriteiten om het verbod zo snel mogelijk op te heffen.”

In de tussentijd kun je ook kiezen voor een fysiek exemplaar van de game als je je in een van deze regio’s bevindt (behalve Duitsland):

“De game is digitaal beschikbaar in de VS en Azië, en de winkelversie is wereldwijd beschikbaar (behalve in Duitsland)”

Wanneer het in deze regio’s beschikbaar wordt gesteld, we zullen dit bericht bijwerken.

Categories: IT Info