On kulunut melkein puolitoista vuotta siitä, kun Google julkaisi uuden version Chromecast-suoratoistolaitteestaan. Se tapahtui syyskuussa 2020, kun ensimmäinen Chromecast with Google TV esiteltiin. Siinä oli uusi ohjelmistokokemus, parempi siru, 2 Gt RAM-muistia ja 8 Gt sisäistä tallennustilaa.

Tekniikan maailma muuttuu nopeasti, jopa vuosi on pitkä aika. Toisin sanoen nykyinen Chromecast with Google TV alkaa jo tuntua vanhentuneelta, kun tarkastellaan sen teknisiä tietoja. Näyttää kuitenkin siltä, ​​että Google tietää sen hyvin, sillä 9to5Googlen ihmiset ovat törmänneet uuteen Android-laitteeseen, jonka parissa yritys työskentelee APK:n purkamisen yhteydessä.

Tämän uuden laitteen koodinimi on Boreal, jonka havaittiin kuuluvan samaan perheeseen kuin nykyinen Chromecast with Google TV, lempinimeltään Sabrina. Toinen todiste, joka tukee teoriaa, että tämä on Chromecast-laite, on Borealin suora yhteys Google TV-ohjelmistoon, jossa nykyinen malli toimii.

Nykyinen Chromecast with Google TV

Valitettavasti tästä väitetystä tulevasta Chromecast-laitteesta ei ole tulossa muita mehukkaita tietoja. APK:n purkamisesta. Sen tekniset tiedot eivät ole vielä tiedossa, vaikka 9to5Google epäilee, että se todennäköisesti tukee Av1-muotoa. Se olisi loogista, sillä Google vaatii sitä kaikilta maaliskuun 2021 jälkeen lanseeratuilta Android TV-laitteilta.

Nykyinen Chromecast with Google TV ei pysty AV1-videon purkamiseen. Siinä on neliytiminen Amlogic S905D3G-siru ja se tukee 4K HDR10+-materiaalia ja Dolby Vision-muotoa. Ehkä tässä salaperäisessä uudessa Chromecastissa on vielä parempi HDR-tuki ja se pystyy käsittelemään 8K-resoluutiota.

Omistatko Chromecast-laitteen? Jos on, mitä toivoisit siinä olevan ja mitä haluat seuraavan version sisältävän? Olisitko valmis päivittämään siihen?

Categories: IT Info