Apple CarPlay tekee asioista erittäin kätevää, toistatpa sitten suosikkikappaleitasi tai katsot Google Mapsin ohjeita autosi infotainment-järjestelmästä. Sinun on yhdistettävä puhelimesi autoosi, niin Apple CarPlay latautuu välittömästi. Parasta on, että voit avata useita näyttöjä yhdessä. Lisäksi, jos haluat, että karttasi pysyvät pimeinä, voit tehdä niin. Puhumattakaan automaation ja pikakuvakkeiden mukavuudesta.

Yhdyskaapelit ja johdot voivat kuitenkin saada kojelautaan sotkuisen ilmeen. Langattomat CarPlay-sovittimet auttavat ratkaisemaan tämän ongelman. Nämä ovat yksinkertaisia ​​laitteita, jotka kytketään autosi USB-porttiin ja iPhoneen Bluetoothin kautta, jolloin voit käyttää Apple CarPlayta ilman kaapelia. Melkein taikuutta, eikö?

Mutta onko langaton Apple CarPlay sen arvoinen? Miten sitä verrataan langalliseen versioon? No, sitä tutkimme tässä postauksessa tänään ja langattomien CarPlay-sovittimien aiheuttamia erilaisia ​​ongelmia.

Mennäänkö? Mutta ennen sitä,

Onko langattomien CarPlay-sovittimien ostamisen arvoista

Lähetellä on useita langattomia CarPlay-lisävarusteita. Jos haluat jotain kannettavaa etkä halua korvata autosi sisäänrakennettua infotainment-järjestelmää, kannettavat sovittimet ovat paras vaihtoehto. Kun olet liittänyt ne puhelimeesi, voit jättää ne autosi kojelautaan. Samalla voit jättää puhelimesi taskuun/laukkuun ja jättää taaksesi sen manuaalisen liittämisen vaivan.

Toinen tapa saavuttaa langaton CarPlay on autojen multimediavastaanottimien avulla. Näissä laitteissa on sisäänrakennettu Apple CarPlay ja Android Auto, mikä tekee asioista kätevää ja helppoa. On selvää, että nämä multimedialaitteet ovat kalliimpia kuin vastaavat laitteet.

Nyt, kun olemme päässeet, katsotaanpa joitain langattoman CarPlayn etuja ja haittoja.

Yhteys

Yksi ​​langallisen CarPlayn tärkeimmistä eduista on virheetön liitettävyys. Kun yhdistät puhelimesi autoon (ja jos auto tukee CarPlayta), CarPlayn aloitusnäyttö avautuu välittömästi. Voit käyttää Google Mapsia, toistaa kappaleita Spotifyssa ja kutsua muun muassa Siriä. Lisäksi, jos saat puhelun puhelimeesi, CarPlay tekee tällaisten puheluiden vastaanottamisesta tai katkaisemisesta saumattoman kokemuksen.

Olemme käyttäneet langallista CarPlayta vuoden ajan, eikä viiveissä, äänenlaadussa ja puhelujen katkeamisessa ole ollut ongelmia.. Varmista vain, että liitetty iPhone ei kuumene, niin olet selvillä.

Langattomien CarPlay-sovittimien liitettävyyden osalta asiat eivät välttämättä ole yhtä saumattomia kuin langallinen versio. Liitettävyys riippuu jälleen suuresti laitteen tyypistä ja sen yhteensopivuudesta CarPlayn kanssa.

Jos haluat ostaa jonkin kannettavasta sovittimesta, niillä on monenlaisia ​​vastauksia käyttökokemuksen suhteen. Suositulla langattomalla CarlinKit 3.0-sovittimella useat käyttäjät valittavat viiveestä äänipuheluiden, kappaleiden toiston tai näppäinvastausten aikana. Valoisa puoli on sovittimet, kuten tnvtec Wireless Carplay Adapter, joilla ei ole yhtä paljon viivettä tai viivettä.

Yhteysongelma melkein häviää, jos aiot päivittää täysimittaiseen automultimediaan. vastaanotin CarPlay-tuella. Vastaanottimet, kuten Pioneer AVH-2400NEX tai Kenwood DDX276BT, ovat kalliimpia kuin vastaavat. Niiden mukana tulee kellot ja pillit, kuten Bluetooth-yhteys, kosketusnäyttö, radio ja lisäsovelluksia.

Ja ne tarjoavat virheettömän yhteyden, olipa kyseessä puhelinkeskustelu tai Sirin kutsuminen CarPlayn kautta. Mutta siinä on kaikki edut ja haitat (ja kustannukset), jotka liittyvät täysin erilaisen multimediajärjestelmän lisäämiseen autoon.

Yhteys

Langattomat Bluetooth-sovittimet ja-laitteet muodostavat yhteyden puhelimeesi Bluetoothin kautta.. Ensimmäisen pariliitoksen muodostamisen jälkeen puhelin muodostaa automaattisesti yhteyden laitteeseen. Se poistaa salamakaapelin kytkemisestä aiheutuvat vaivat aina, kun astut autoosi.

Vaikka yhteyden muodostaminen iPhoneen on lähes saumatonta multimedialaitteissa, jotkin kannettavat sovittimet kohtaavat ongelmia peräkkäisissä yhteyksissä. He joko kieltäytyvät muodostamasta yhteyttä, mikä tarkoittaa, että joudut käymään parin purkamisen ja pariliitoksen muodostamisen läpi uudelleen. Tai niiden yhdistäminen voi kestää muutaman minuutin, mikä viivästyttää matkaasi.

Hyvä uutinen on, että joissakin langattomissa CarPlay-sovittimissa, kuten SuperiorTek 3.0 Wireless CarPlay-sovittimessa, on sekä Bluetooth-että Wi-Fi-yhteys, mikä minimoi peräkkäisten yhteyksien ongelmat.

Helppokäyttö

Käytettävyyden helppous tarkoittaa viime kädessä laitteen nopeutta todellisessa tilanteessa. Jos kosketuksen luominen, kappaleen soittaminen tai puheluun vastaaminen vaatii yli minuutin viiveen, se epäonnistuu tarkoituksessa.

Jos aiot päivittää täysimittaiseen langattomaan CarPlayhin, sinun kannattaa katsoa numero sen tukemista sovelluksista, kosketusnäytön käyttöliittymästä ja lisäominaisuuksista.

Langaton vs. langallinen

Langaton Apple CarPlay on jokaisen sentin arvoinen, jos löydät sopivan sovittimen hintaan ja yhden yhteensopiva autosi CarPlay-version kanssa. Vaikka useimmat multimediajärjestelmät toimivat moitteettomasti, niiden asentamisesta aiheutuu lisäkustannuksia. Mantrana on hankkia oikeat langattomat CarPlay-sovittimet, jotka käyttävät Bluetoothia ja Wi-Fiä yhteyksiin.

Yksinkertaisen Lightning-kaapelin liittäminen ei ole liian suuri vaiva. Tämän lisäksi saat myös lisäedun iPhonesi lataamisesta.

Categories: IT Info