Hieman outoa, mikä johti Nvidian 40XX-sarjan näytönohjainkorttien julkaisuun (hyvin… julkaisuun), suurin puheenaihe ei ole ollut suorituskyvyn taso voimme odottaa heiltä. Tai tarkalleen kuinka paljon VRAM-muistia he tulevat mukana. – Sen sijaan se on kuulunut melko pitkälti yhteen aiheeseen; virrankulutus.

Yksinkertaisesti sanottuna kaikki merkit vuoden alun jälkeen ovat osoittaneet, että Nvidia 40XX-sarja tulee vaatimaan huomattavasti enemmän tehoa kuin nykyisten 30XX-mallien kohdalla. – Following a new update by leak source’@Kopite7kimi‘, verkkoon on kuitenkin ilmestynyt uusia teknisiä tietoja, jotka onneksi viittaavat siihen, että 4080 ei vaadi läheskään niin paljon tehoa kuin alun perin pelkäsimme!

Nvidia GeForce RTX 4080

Ennen kuin siirrymme valtaan, aloitetaan erityisen mielenkiintoisella sivuhuomautuksella. Nimittäin nyt väitetään, että 4080:n GDDR6X-muistin nopeutta on nostettu 21 Gbps:stä 23 Gbps:iin. Toisin sanoen näyttää siltä, ​​​​että muistia tai muistiväylää on parannettu paljon nopeammin. Vaikka se näyttää edelleen säilyttävän 16 Gt:n VRAM-muistia, jota on siteerattu nyt lähes kuusi kuukautta.

Itse asiassa, VRAM, toisin kuin kaikki ennen 30XX:n julkaisua, ei ole juurikaan aiheena keskustelua ollenkaan!

Joten, entä valta? No, näiden äskettäin tarkistettujen spesifikaatioiden mukaan TBP (levyn kokonaisteho – eli suurin teoreettinen kulutus) on pudonnut 420 watista 340 wattiin.

Tehdään joitain päivityksiä.
RTX 4080
PG136/139-SKU360
AD103-300-A1
9728FP32
16 Gt 23 Gbps GDDR6X
kortin kokonaisteho 340 W

— kopite7kimi (@kopite7kimi) href=”https://twitter.com/kopite7kimi/status/1561942397680254976?ref_src=twsrc%5Etfw”target=”_blank”>23. elokuuta 2022

Parannettu pikemminkin kuin epätarkka?/h2>

Välittömän kiinnostava asia on, että tämä viittaa siihen, että 4080:n TGP saattaa itse asiassa olla pienempi kuin viimeisimmän sukupolven 3080:n 350 W. Itse asiassa se on tekijä, joka on minulle enemmän kuin hieman skeptinen, onko tämä päivitys todella oikea. – Tarkoitan, olemmeko todella kuluneet lähes 6 kuukautta uskoen, että virrankulutus tulee kasvamaan valtavasti, jotta se mahdollisesti päätyy olemaan nykyisten mallien taso tai mahdollisesti jopa pienempi?

No, lähteen mukaan sekä kyllä ​​että ei. Alkuperäiset tekniset tiedot olivat ilmeisesti laillisia. Mitä tapahtui, on se, että 40XX-sarjan julkaisun myötä Nvidia on pystynyt parantamaan tehokkuutta huomattavasti, mikä on nähnyt valtavan pudotuksen tehotarpeessa. – Ja kyllä, vaikka jotkut saattavat silti olla kyynisiä, tämä on täysin pätevä selitys.

Kaikki kuitenkin menee hyvin, 40XX-sarja ei tule olemaan läheskään niin voimanhimoinen kuin aiemmin pelättiin!

Mitä mieltä olet? – Kerro meille kommenteissa!

Categories: IT Info