Kyllä, voit ladata sivun Android-sovellukset , eli APK: t Windows 11-tietokoneellasi. Vahvistus tulee kuuluisalta insinööriltä Miguel de Icazalta, joka työskentelee tällä hetkellä Microsoftissa. Miguel ei paljastanut mitään muuta tätä koskevaa tietoa, mutta vastasi painokkaasti ” Kyllä! ”Kysyttäessä, salliko Windows 11 Android APK: n sivulatauksen.

Microsoft julkisti virallisesti Windows 11: n viime viikolla ja yksi suurimmista ilmoituksista, tai pitäisikö meidän sanoa yllätyksistä, oli alkuperäinen tuki Android-sovelluksille. Yhtiön mukaan käyttäjät voivat hakea Android-sovelluksia Microsoft Storesta ja ladata ja asentaa ne Windows 11-tietokoneelle riippumatta siitä, käyttääkö se Intel-, Qualcomm-vai AMD-prosessoria. Uusi Windows-alijärjestelmä Androidille (WSA) mahdollistaa tämän mahdollisuuden.

Tämä olisi ensimmäinen kerta, kun erittäin suosittu työpöydän käyttöjärjestelmä tukee natiivisti Android-sovelluksia. Tässä on kuitenkin saalis: käytät Amazon Appstorea Android-sovellusten lataamiseen Windows 11-tietokoneellesi. Tämä johtuu todennäköisesti siitä, että WSA: n sanotaan mahdollistavan yhteensopivuuden Android Open Source Projectin (AOSP) kanssa, mikä ei vaadi Google Play-palvelujen tukea. Ja koska Amazonin FireOS perustuu AOSP: hen, Microsoft tekee yhteistyötä vähittäiskaupan jättiläisen kanssa Android-sovellusten tuomiseksi Windowsiin.

Mainos

Tämä tarkoittaa kuitenkin myös sitä, että saat heikon valikoiman Android-sovelluksia asennettavaksi Windows 11-tietokoneellesi. Kyllä, Amazon Appstore ei tarjoa suurinta valikoimaa sovelluksia. Onneksi Microsoft sallii Android APK: iden lataamisen sivuttain, joten voit asentaa haluamasi sovelluksen.

Windows 11 sallii APK: n sivulatauksen, mutta kaikki Android-sovellukset eivät välttämättä toimi

Aikana Viime viikolla julkaistun ilmoituksen Microsoftin johtajat totesivat, että kaikki Amazon Appstore-kaupasta löytyvät Android-sovellukset eivät toimi Windows 11-käyttöjärjestelmässä. Joten monet sivuun ladatut sovellukset eivät välttämättä toimi tai ehkä eivät toimi oikein. Siitä huolimatta Microsoft mainitsi TikTokin ja Khan Academy Kidsin, joten useimmat isot ja suositut Android-sovellukset toimivat todennäköisesti saumattomasti Windows 11-käyttöjärjestelmässä.

Kaikesta tästä huolimatta on epäselvää, kuinka Android 11: n Android-APK: t toimivat. Ajatko vain käyttäjät, pystyvätkö käyttäjät yksinkertaisesti lataamaan APK-tiedoston ja asentamaan sen heti kuin EXE-tiedosto, vai onko joitain lisätoimia.

Mainos

Tässä on myös asianmukaista mainita, että Microsoft ei ole virallisesti vahvistanut, että Windows 11 sallii Android APK: n sivulatauksen. Epäilemättä Miguelilla on runsaasti kokemusta ohjelmistotilasta ja hän työskentelee tällä hetkellä myös Microsoftissa. Hänen Twitter-biopuheensa toteaa kuitenkin nimenomaisesti”Työskentely Microsoftissa, ei puhuminen heidän puolestaan”. Joten haluat ehkä ottaa nämä tiedot suolan kanssa. Ilmoitamme sinulle, jos lisää tietoa tulee tulevina viikkoina.

Microsoft on ilmoittanut julkaisevansa Windows 11: n varhaisen version Windows Insider-ohjelmassa tällä viikolla. Joten saatamme pian tietää paljon enemmän Windows-käyttöjärjestelmän seuraavasta pääversiosta.

Categories: IT Info